Quantcast

Румен Петков: Орешарски, купуваш гласове май

OFFNews Последна промяна на 09 май 2014 в 09:34 6916 3

Румен Петков

"Орешарски, купуваш гласове, както купуват Пеевски и Станишев, май? Но ти така и така си им подизпълнител, дерзай".

Това гласи 23-тото обръщение на Румен Петков от движение АБВ към премиера Пламен Орешарски. То гласи още:

"Не се ли чувства министър-председателят Орешарски неудобно за това, че за пръв път в историята на България оглавява правителство, което директно участва в купуването на гласове? И ще дам два крещящи примера:
МВР обяви, че наема 5 000 човека, които да пазят селата от кражби.

Ние видяхме катастрофалния ефект от извеждането на жандармерията. Кражбите не просто продължиха, а се засилиха. И за всички е ясно, че 5 000 необучени млади българи надали ще съумеят да се противопоставят на ширещата се през последните години престъпност в селата и малките градове.

Т.е., ние обявяваме, че купуваме 5 000 гласа, още по-страшното е, че тези хора се набират от местни компетентни партийни функционери на БСП и ДПС. Няма лошо да се помогне на тези хора, но не по този начин и не с цената на заблуда на обществото, че се прави нещо полезно за него.

След няколко месеца ще се убедим, че мярката е изиграла своя ефект и тя ще остане в историята, а тези хора ще останат на улицата. Но тогава вече те ще са гласували и кабинетът „Орешарски” организирано ще е купил 5 000 гласа за една или друга политическа сила.

Аз вече зададох въпроса за бонусите, които са си раздали като допълнително материално стимулиране различните институции – министерства, агенции и т.н. И Орешарски си мълчи,но има хора, които споделят за каква наглост от страна на правителството става дума и за какви пари, които вземат високопоставени служители става дума. А това също е форма на купуване на гласове в навечерието на изборите.

Пламен Орешарски очевидно не вярва на собствената си администрация. И не без основание. Защото тя вижда безумията, които прави правителството, като цяло и се стреми да ги напазарува чрез допълнително материално стимулиране, което при някои висши държавни служители възлиза на хиляди левове.

Как се чувства един министър-председател, който пряко ангажира правителството си в купуването на гласове в името на едната власт? Аз мисля, че на това безумие нормалният българин трябва да сложи край на 25 май".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.05 2014 в 18:00

Пикаещият във фантани от къде излази?

09.05 2014 в 10:24

Червените агенти като минат в опозиция и как почват да назовават нещата с истинските им имена. Я да си припомним пикаещия във фонтани купуваше ли гласове по същата схема докато беше част от БКП? Лустрация трябва, а за някой партии дето се размножават по полов път и кастрация ще свърши работа.

09.05 2014 в 10:22

Уважаеми г-н ПЕТКОВ,това с критиките е ясно,няма друг начин. По всичко личи ,че АБВ ,нито има подкрепа , нито г-н КАЛФИН ще бъде евродепутат.Избори за парламент ,АБВ е под бариерата.Вие като умен човек си задавате въпроса, а сега накъде?Ще заприличате на карикатурите от сдс, рзс,евролевици,христяндемократи, либерали и още знайни и незнайни формации.Няма да имате никакви изяви в медиите,няма да се чува мнението ви ,за каквото и да е .Най логичният ход от ваша страна е да напуснете с гръм и трясък потъващият кораб наречен АБВ.Не ви е мястото там.Завръщането ви в БСП е единственото правилно решение . Жалко за г-н КАЛФИН.Не виждате ли, че г-н Първанов е ограничен с мнение за вътрешна и външна политика, заучени фрази по учебник.Не ви правя комплимент , но сте в пъти над порепосочения по всички линии.