Реформаторите с преговори в последния момент за промените в Конституцията

OFFNews 08 декември 2015 в 21:28 3192 0

Трима представители на парламентарната група на Реформаторския блок ще преговарят с партиите вносители на промените в Конституцията преди утрешното заседание на парламента.

Решението е взето след заседание на праламентарната група на Реформаторите.

Тримата преговарящи ще са представители на ДСБ, СДС и ДБГ или на посочени от тях представители, обясни депутатът от ДБГ Димитър Делчев, цитиран от „Дневник“.

Решението за преговори в последния момент е взето заради отказа на част от вносителите за запазване разпределението на квотите при разделянето на ВСС във варианта, приет на първо четене през септември.

Важно е в преговорите да не се включват персонални въпроси като оставката на правосъдния министър Христо Иванов, посочи Делчев.

По-рано днес лидерът на ДСБ Радан Кънев написа в блога си, че има опасност при утрешното гласуване да не бъде прието квотното разпределение от варианта на наречения от него „исторически компромис“.

„Този дебат е предварително загубен. 43-тото ОНС няма да приеме достатъчно радикални промени в Конституцията, които да решат проблема“, подчерта Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови