"Реформаторите не купуваме гласове, но други партии го правят"

ОFFNews Последна промяна на 05 август 2015 в 19:21 2172 7

Димитър Делчев.

Реформаторският блок не купува гласове. Промените в Наказателния кодекс, чрез които искаме да се премахне наказанието за провокация за подкуп и увеличаване на наказанията за купуване на гласове, не са проблем за нас. Те могат да уплашат онези партии, които използват порочни практики. Приемането на подобни промени и приравняването на престъпленията, свързани с корупцията, с по-тежки деяния ще бъде показател, че законодателят е осъзнал тежестта на престъплението и има воля да се бори с него.

Това заяви пред БНР Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок.

Според него РБ още от създаването си води борба с корупцията и припомни изготвения от Меглена Кунева Закон за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности.

"Много трудно се разкриват такива престъпления и голяма част от досъдебните производства се провалят. Обикновено в такива престъпления са замесени двама човека и ако един от двамата не издаде престъплението, органите на реда много трудно могат да съберат доказателства, затова искаме да облекчим наказанието за този, който съдейства на органите на реда", коментира политикът.

Относно текстовете за разговори между магистрати и политици Делчев заяви, че основната цел е гарантиране на независимостта на съдебната власт. Това са предложения насочени към борба с корупцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2015 в 23:18

Ей педалче,я кажи че си в НС само щото татенцето ти прави шпакли на дъртата руспия Кунева.

05.08 2015 в 22:44

Симпатизирам на РБ, глаувал съм за тях и вероятно пак ще гласувам. Но айде моля по-леко с изказванията. Видяхме какво стана в Хасково. Това беше много долно изпълнение.

Всъщност това си е едно нормално изпълнение и нямаше да се учудя ако беше направено от която и да е друга партия. Но може би на мен ми изглежда толкова противно именно защото РБ го направиха. Разбирам тези, които се опитват да оправдаят реформаторите, тъй като те не живеят тук. Но за всички хасковлии стана пределно ясна сделката - депутатски стол за дерибейския син срещу хилядите сигурни цигански гласове. Грозно е и нямат право да говорят за купуване на гласове.

05.08 2015 в 20:26

4 какво стана в Хасково, че само се измества фокуса от първите ГЕРБ пак с 9/9, вторите ДПС с 18/18 и третите БКП. Това е било голяма победа за РБ щом толкова ни я набиха в главите само за това Хасково говорят че да изместят фокуса от първенците поредна година по купен вот ГЕРБЕРАСТИЯТА :D

05.08 2015 в 20:04

Смешници. Вие купувахте най-много гласове в Хасковска община бе. Нали ви платиха бая пари за да сложите на хасковския кмет сина първи в листата ви. А после се раздаваха по 50 лв на мангалите и всички под строй гласуваха за вас, че да влезе станиславчо в парламента. А сега даже не си прави и труда да ходи на работа. Така, че половината от вас дето сте в парламента мястото ви е в затвора. Ако изборите са задължителни болшинството от вас ще са вън. Смешници сте от реформаторския блок

05.08 2015 в 19:50

Който нема пари, не купува, тва е положението. А тва човекът, който напазарува в Хелзинки и после прехвърли топката на "колегите" ли е?

05.08 2015 в 19:49

Все пак след като сами изберем електронно гласуване от референдума, за който пак сами ще си платим(очаквам вота да бъде нагласен) всички тия практики няма да могат да се засичат и ще стават под масата както е при тотото и случайното разпределение на дела.

05.08 2015 в 19:46

Най-много дублиране на номер на партия и преференция имаше при герб. При тях този феномен разбърка листите им във всички избирателни райони. В 10 от тях 9-ти номер стана първи. След Герб по дублиране са ДПС, ББЦ и БСП този път по-скромно след онова 15/15 изместило Станишев. ЦИК не си свърши работата и вота беше видно подменен.

Най-срамният факт за мен е че няколко поредни избори най-много българи от чужбина гласуват за ДПС. Това не е възможно, но никой не прави нищо по въпроса, защото явнои герб и бсп искат ДПС да е фактор, с който да се съобразяват и да ползват за оправдание.