„По-амбициозно, дами и господа! Ако някой смята, че ще се откажа, жестоко се мами"

ОFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 21:30 3709 7

Снимка БГНЕС

Меглена Кунева.

„По-амбициозно, дами и господа! Ако някой смята, че ще се откажа, разочаровам, изплаша, че законът за антикорупцията не се прие, жестоко се мами. Това не е закон от Кунева, това е закон, минал през МС, и влязъл в Народното събрание с подписа на премиера Борисов на 30-ти юни".

Това заяви пред "Фокус" Меглена Кунева във връзка с провала на гласуването на законопроекта за установяване на корупция по високите етажи на властта. 

Според нея едно е да се обяснява, че антикорупцията е приоритет, а в същото време да се оставя на закона два часа в последния ден на парламентарната сесия и то след 1 месец престой в Народното събрание.

Тя изтъкна, че през цялото време досега е разправяла на чуждите посланици у нас, че има единодушие и воля за борба с корупцията, но случилото се днес показва друго.

„Корупцията е най-тежкият въпрос за страната. Да се правим, че има съдебна реформа без борба с корупцията, няма да допусна нито като политик, нито като вицепремиер“, добави тя.

Кунева добави, че законът за корупцията трябва "мине ударно първата седмица на новата сесия", защото в противен случай няма да има какво да каже в Европейската комисия и това ще е лош знак за влизането ни в Шенген.

"Винаги съм подчертавала успехите на страната си, но няма да измислям факти, защото създаването на фалшива реалност няма да помогне и никой не вярва на това в Европа“, категорична бе тя.

Според вицепремиера понеже нито една политическа сила няма как да заяви, че е против антикорупцията, се посочват какви ли не аргументи, но фактите са, че днес България пропусна да даде ясен знак, че има политическа воля да се бори с корупцията.

Кунева подчерта, че и при промените в Конституцията, и при референдума, и при избора на омбудсман и на подуправители на БНБ са се ползвали всякакви тактики като неясно гласуване, отлагане, питания и замитане на проблема. „Да се имитира политическа воля през отлагане е крайно фалшиво и неполезно за страната“, каза още тя и добави, че именно тази липса на справедливост принуждава хиляди хора да напускат България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2015 в 11:29

Няма по-нагли и гнусни крадци и лъжци от червените пачаври, цяла година вълците пазят стадото, агне не остана, а те крещят, че вегетарианци били, е, ако не са, след някоя рИформа ще станат, крадеца вика дръжте крадеца, безобразни лакоми и противни гниди, оядохте се кръвопийци ненаситни и пак изпълзяхте на чело на България. Събудете се бе братя, тая червена измет 70 години ви баламосва и унищожава, прокуди и децата ни, а ние чакаме, какво чакаме, чудесата са само в мечтите, а реалността иска да се събудим и изхвърлим на бунището червената мафия и слугинажа й, КОЙ, ТОЙ, СВОЙ, батко, братко ...

01.08 2015 в 11:01

Боклук долен крадлив, право каза момчето Сливенския, ама аз да добавя да ти е..т мутрата долна крадлива всеки ден !

01.08 2015 в 09:01

Ти кукувице червена какъв боклук си.Що не кажеш за конгреса на ДБГ през 2013г.Дето го фалшифицира и твойте членове те съдят за това.Ще ти дойде и на тебе коледата и ще те вкарат в затвора.

01.08 2015 в 07:24

Ех пръмова много държиш да влезеш в сливенския ах ако можеше да ми паднеш в ръцете мръсна кучка

01.08 2015 в 04:39

Тиква, пак ли РБ са виновни, червен пумияр?

31.07 2015 в 23:10

Другарката Пръмова никога няма да се откаже от властта, това е ясно.

31.07 2015 в 22:47

Ами хайде како Кунке покажи мускули, че все хрантутници и меки китки останаха в парламента