Реформатори към Бъчварова: Ще има ли проверка в МВР за конфликта с протестиращи?

OFFNews 27 април 2016 в 15:00 4104 2

В рамките на парламентарния контрол Бъчварова ще отговаря за действията на полицията

„Ще разпоредите ли проверка на организацията и работата на представителите на СДВР и отговорните ръководни служители, участвали в конфликта с протестиращи граждани на 26.04 пред сградата на НС и каква е причината срещу гражданина Филип Николов да бъдат употребени помощни средства-белезници и той да бъде принудително отведен в най-близкото РПУ”.

Този въпрос към министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова внасят днес народните представители Петър Славов (гражданска квота на Реформаторския блок) и Атанас Атанасов (ДСБ).

Двамата реформатори изпращат на министър Бъчварова и компактдиск с видео, заснето от участници във вчерашния протест край парламента.

„На заснетия материал се вижда суетене, липса добра организираност у присъстващите служители на СДВР, като и недобра комуникация с участващите в протеста граждани, включително междуличностни спречквания, дърпания, бутания и пр.-все неща, недопустими при охрана на масово мероприятие от органите на реда.

Нещо повече, поведението на присъстващите ръководни служители на СДВР подозрително и смущаващо напомня поведението им от времето на протестите срещу кабинета „Орешарски”, когато половината столица беше недопустимо заградена в нарушение на закона“, отбелязват в своя въпрос Славов и Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

1

Nik68

27.04 2016 в 15:49

Пак ще има оправдания за сценарии за клатене на кабинета и подобни конспирации - вместо да се види простичкото - българския полицай не е научен да работи - наложи ли му се зацикля, снимат ли го - илизат издънки.
 
X

Подкастът на OFFNews