Реформатори искат разследването на КТБ да бъде публично

OFFNews 29 октомври 2015 в 14:59 2828 0

Снимка БГНЕС

Депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров

Международното разследване за КТБ, за което Реформаторския блок настояваше, приключи, а докладът от него все още не е публичен“, заяви днес депутатът от Блока мартин Димитров.

Затова народния представител инициира подписка сред депутатите с искане за публичност на доклада от разследването. Подписката вече е стартирала сред депутатите от парламентарната група на Реформаторския блок. Предстои да бъде потърсена подкрепа и сред останалите партии.

„Международното разследване е готово от края на септември, но не е публично. Крайно време е да се запознаем с него и да видим кой източи КТБ, кои са замесените лица и те да понесат отговорност. Не виждам смисъл и причина да се направи едно такова разследване и то да остане скришно“, заяви Димитров.

„За мен имунитетът трябва да защитава народния представител само и единствено по отношение на неговите изказвания и гласувания в Парламента. Ако иска да разкрива корупционни схеми или да задава неудобни въпроси, народният представител трябва да бъде защитен. По отношение на това, което даден депутат прави извън парламента, аз не виждам нужда от никакъв имунитет.“, заяви Мартин Димитров по повод последните събития свързани с депутати от "Атака".

„За мен всичко, което Волен Сидеров прави, се прави само и единствено за личен рейтинг и вече започна да става много грозно. За съжаление мерките, които се взимат в момента, са много закъснели“, каза още реформатора.

Попитан какво смята за заявката от страна на ДПС за преразглеждане на участието на Реформаторския блок в управлението, Мартин Димитров отговори: „В големите градове на България – София, Пловдив, Варна, Бургас, ДПС ги няма като присъствие. ДПС се очертава като една, наистина добре организирана, но регионална партия. Тоест големите изказвания и изхвърляния за това как са „незаобиколим фактор“, че без тях не можело, не се оказаха верни. Навярно им се иска да не е така, но фактите показват друго.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews