Радев се държи като почетен председател на ''Възраждане'', твърди политолог

OFFNews 04 септември 2023 в 12:35 1780 2

Светослав Малинов на представянето на Васил Терзиев за кмет на София

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Светослав Малинов на представянето на Васил Терзиев за кмет на София

Според политолога Светослав Малинов президентът Румен Радев напълно е изоставил функцията си на обединител и се държи като опозиционен лидер без партия. Той е на мнение, че Радев трябва да се разглежда като почетен председател на партия "Възраждане".

"Президентът напълно изоставя функциите си да бъде обединител, той е като опозиционен лидер без партия. На него трябва да се гледа като на почетен председател на "Възраждане" и бъдещ лидер на нов проект, стъпващ върху руините на БСП", заяви пред Нова телевизия политологът и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" Светослав Малинов.

Той определи като "интригантска история" твърденията, че Борисов, Петков и Василев са срещали в девически манастир, за да договарят правителство с посредничеството на Алексей Петров. Малинов коментира, че преговорите е имало на много места, включително и в телевизионен ефир.

"Решението се взе пред очите на всички, беше мъчително и непопулярно. Видяхме при предните избори нежеланието да се гласува, както и липсата на доверие между партиите", каза политоголът.

В ефир се включи и политологът Даниел Стефанов, който е на мнение , че е възможно при договаряне на коалиция да се използват посредници. Според него подобни хора създават по-спокойна среда около политическите партии.

"Между двете коалиции все още няма достатъчно доверие, че да могат да се контролират. Така няма опасност от залитане и защитаване на недемократични интереси. Правителството ще устои - двете коалиции имат интерес от съдебната реформа", каза Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-4778

2

137

04.09 2023 в 13:07

ПР на алено чедо с корени в най-репресивните служби на НРБ плюе по друг ален другар. Ситуацията е съвсем изтървана. Лудите управляват кораба от който дори плъховете вече са избягали. Срам! Позор! Дъно!!!

1935

1

Муню

04.09 2023 в 13:00

Е, че Радев и Костадинов са на един акъл. Какво да очакваш?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки