Алексей Петров осигурил сглобката за правителството в девически манастир

Първан Симеонов: Борисов влезе остро, за да си вдигне цената. Ще има предоговаряне на сглобката

OFFNews 03 септември 2023 в 14:02 6471 2

Манастир

Снимка БНР архив

Срещата между Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев, за която вече покойният Алексей Петров е съдействал, се е провела в Самоковския манастир, потвърди лидерът на СДС Румен Христов по Нова тв. Самоковският манастир "Покров Богородичен" е действащ девически манастир, основан първоначално като женски метох от баба Фота през през 1772 г.  

"Очевидно е, че след като някой друг не е успял да поеме тази роля се е стигнало до логистиката, която е осигурил господин Петров. Не съм сигурен доколко неговата роля на посредник е толкова важна, каза Румен Христов. 

Бойко Борисов влезе остро, за да напомни кой е шефът и да си вдигне цената при предстоящи преговори, защото ще има неминуемо предоговаряне на тази сглобка - идват ротацията и местните избори", заяви пък Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл", по БНР, като коментира твърденията на лидера на ГЕРБ, че Алексей Петров е осигурил логистиката, за да разговарят Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета "Денков-Габриел". 

Според Симеонов така Борисов е компенсирал отсъствието си в последните месеци. С което не си е навреди, защото всички карти му излизат, няма и защо много да присъства, той е отново легитимиран, обясни анализаторът. 

"Нежеланието на българите да се повтори поредицата от предсрочни избори държи това правителство. Противопоставянето с президента също държи сглобката, защото не желаят ново служебно правителство на Румен Радев. Т.е. наблюдаваме абсолютно нормално политическо противопоставяне между президента и сглобката, което води до стягане и на двата лагера", посочи Симеонов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

2

мнение от IP

04.09 2023 в 08:25

Алексей Петров, като човек, който иска да се бута навсякъде, може да е говорил с Борисов. Обаче новината в "Телеграф" е "Срещата "С" А. Петров се е състояла в манастира...Едно "С" и айдеее....

645

1

wakeup

03.09 2023 в 18:51

Това е най- тъпата история която борисов можа да измисли Може би се смята за чист и неопетнен като девица .Румен Христов е един клакьор който като папагал повтаря глупостите на бб Най жалки са т.н политолози които се прекланят пред величавия политически талант на този наистина велик интригант и лъжец
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика