Радев и премиерът на Китай обсъдиха създаването на Център за перспективни изследвания

ОFFNews 06 юли 2018 в 19:55 2828 0

Президентът Румен Радев и министър-председателят на Китай Ли Къцян са обсъдили създаването на Център за перспективни изследвания по време на срещата си днес в София.

"Президентът на България ми предложи една идея - за създаването на нов изследователски център в София. Това е много добра идея", каза Къцян на среща с президента Радев.

„Утре ще се проведе Срещата на върха между правителствените ръководители от Централна и Източна Европа. Тогава искам да обявя, че в София ще се учредява този център“, заяви той.

Президентът Радев заяви, че "си струва да проучим идеята" за изграждане на Център за перспективни изследвания в София. 

По думите на Радев центърът ще работи в направленията, които "до момента ни спират - липсата на достатъчно информация, не добро познаване на стандарти, процедури и модели на функциониране на двете страни“.

Според президента центърът може да съдейства за координацията на проектите в икономическата и във всички други сфери в региона.

Един такъв център може да повиши неимоверно много ефективността на нашите отношения и да съдейства за координацията на проектите в икономическата и всички други сфери в нашия регион, обясни Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови