Радан Кънев: От „Южен поток“ печели енергийната мафия

OFFNews 18 май 2014 в 15:33 6397 15

Радан Кънев

От проекта „Южен поток“ печели енергийната мафия, представлявана от стотиците българо-руски фирми в сектора. Това заяви пред bTV говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Пресечната тока между чуждото влияние и българската политика е във влиянието на ДКЕВР, категоричен е Кънев.

В петък от Реформаторския блок показаха кореспонденция между Българския енергиен холдинг и Министерството на икономиката и енергетиката, която доказва, че промените за „Южен поток“ са спуснати от Русия.

Това е може би най-голямата корупционна афера в българската история. Няма друг случай, в който чужда компания или държава да предлага закони на независима страна. Опасното в случая е, че политическата воля на България не се определя от нейните управляващи, подчерта Кънев.

По повод предстоящите избори Радан Кънев посочи, че кампанията на реформаторите ще струва много под 1 млн. лева, като парите са дошли от държавната субсидия и от дарения.

БСП, ДПС и „България без цензура“ правят кампании за няколко десетки милиона и се опитват да отвратят хората от евроизборите. Така накрая ще натежи платеният вот, смята той.

По думите му максимумът, към който се стремят десните, са трима евродепутати, но това не е реалистично.

Ако в ЕП не влезе нито един представител от Реформаторския блок, няма да има кой да се бори за каузата на Европейския енергиен съюз, а този нов формат би позволил падането на цените на газа с 30%, коментира Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!