Стойнев: Лъжа е, че Москва ни спуска закони

OFFNews 17 май 2014 в 15:23 6614 29

Драгомир Стойнев

Снимка БГНЕС, Архив

"Това е една огромна лъжа. Както се видя и по изнесените документи, ясно си проличава, че това е едно предложение от страна на "Южен поток транспорт" и предложение на БЕХ. Финалният вариант, който е в момента в НС, по никакъв начин не се припокрива с тези предложения."

С тези думи енергийният министър Драгомир Стойнев коментира изнесените от Реформаторския блок факти, че руският енергиен гигант "Газпром" спуска от Москва енергийно законодателство на България.

Като втори аргумент към тезата си Стойнев заяви, че законът все още не е приет окончателно и между първо и второ четене опозицията може внесе промени.

"Тук става единствено въпрос за една дупка в нашето законодателство относно газопровод в морската му част. Тъй като ние досега не сме имали", каза енергийният министър.

Той изтъкна, че диалогът между България и Европейската комисия продължава и следващата седмица енергийното ведомство очаква посещение от европейски експерти. Стойнев обеща да покани депутатите "и представители на опозицията" на тези разговори, за да "обсъдят как е възможно един морски газопровод чисто технически трета страна да се включи под водата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки