Иван Костов: ДСБ опря на границата на саморазрушаването си

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2014 в 12:54 6535 6

Иван Костов

ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, написа бившият лидер на ДСБ Иван Костов във Фейсбук по повод днешното национално събрание на партията, която е част от Реформаторския блок.

Ето и цялото му обръщение към бившите му съпартийци и всички, които твърдят, че той все още диктува политиката на ДСБ:

Здравейте приятели,
Реших да не участвам повече на национални събрания на ДСБ, макар да обещах за последното. Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството. И по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля. Оставам с вас като гражданин. Силите ми да издържам на хулите намаляват с годините, затова се опитвам да съхраня част от тях, за да мога да съм полезен.

Не се побира в представите ми ролята на фалшив ентусиаст. Ако кажа честно мнението си, може и да навредя. Поради това ще споделя само следното: "ДСБ опря на границата на саморазрушаването си, за да има Граждански съвет, Реформаторски блок и втори кабинет на Борисов. Искам да вярвам, че всичко, което сме и което имаме, беше заложено от крайна необходимост. Защото, както през 1996/1997, сега на България са безусловно необходими спасителни действия.
Надявам се резултатите да оправдаят залога и поетия риск.

На днешното национално събрание на формацията се очаква да бъде взето решение за следващите стъпки за развитието на Реформаторския блок и дали да има бърз общ съюзен конгрес за избор на общ председател. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови