"Моето лидерство като създател на Реформаторския блок не може да бъде отнето"

OFFNews 29 ноември 2014 в 14:01 5056 9

Радан Кънев

"Моето лидерство като създател на Реформаторския блок не може да бъде отнето".

Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в края на 30-минутната си реч пред Националното събрание на партията, което се провежда днес в НДК.

"Ако през юни 2013 г. се събрахме, за да покажем, че още ни има, днес настроението е, че реформаторската десница се връща на власт", обяви Кънев пред делегатите.

По думите му след оставката на Иван Костов миналата година партията е тръгнала по пътя на промяната без представителство в Народното събрание.(По-рано днес Костов обяви във Фейсбук, че ДСБ е опряла до границата на саморазрушението си, с което иска да докаже, че тотално се е дистанцирал от формацията и наблюдава само отстрани).

"През изминалата година доверието между партиите не нарасна, скандалите не спираха, направо лидерите имахме различни политически послания.

Стигна се до епогей по време на преговорите за правителството", обяви още лидерът на ДСБ.

Според него в настоящата ситуация е по-притеснителното е, че в този си нестроен вид Блокът няма как без лидер да проведе реформи.

Без вярност на всеки един от министрите към обща програма ние рискуваме да се провалим. Не е важно, че ние ще се провалим, но това ще е провал на хората, които ни възложиха незаслужено много надежди, коментира Кънев.

Той призова съпартийците си да се мобилизират и на местните избори след една година да ударят ДПС и БСП, "където най-много ги боли".

По думите му нито една от тези задачи не е изпълнима без единен Реформаторски блок. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!