Quantcast

Парламентът освободи зам.-председателя на КФН

Нели Чолашка Последна промяна на 12 ноември 2014 в 10:58 3091 2

Парламентът прекрати мандатът на Николай Попов като заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН), ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност".

Попов сам е депозирал оставката си, но към нея няма приложени мотиви.

Това е протест срещу случващото се в КФН. Трябва да отложим това гласуване и да изслушаме самия Попов и шефът на КФН Стоян Мавродиев. Нека пазим кадрите на тази държава, те не са много", призова Георги Кадиев от БСП.

По думите му Попов е изключително качествен човек и българската администрация не може да загуби такъв човек. Според него на Попов е оказан натиск. „Защо КФН тотално пропусна КТБ?”, запита Кадиев. 

Неговото предложение за отлагане на тази точка не беше прието.

Николай Попов е избран с решение на Народното събрание от 22 май 2012 г., а мандатът му е до 15 юли 2015-та година. Причината за прекратяването на правомощията му е подадена оставка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2014 в 11:54

Този комунист ли е бил или е еничар, че го изхвърлят?

12.11 2014 в 11:44

Николай Попов да е качествен човек ?! Може, ама за който не го познава. Беше шеф на НАП (ГДД)от 2002 до 2005 г. и го познавам лично. Преди да се върне като шеф, бе изхвърлен от Дора Андреева поради некадърност. По-голям политически гъзолизец на НДСВ едва ли е имало. Нагаждач от класа. Вълната от политически и безпринципни назначения по негово време бе най-голямата.