Quantcast

"Протестна мрежа" даде на Цацаров данни за незаконно финансиране на ББЦ

OFFNews Последна промяна на 31 юли 2014 в 21:47 6603 14

Снимка Архив

"Протестна мрежа" предоставя на Главния прокурор Сотир Цацаров данни, разкриващи метод, по който незаконно се финансира ПП „България без цензура“, съобщава сайтът "НОрешарски".

Според Закона за полиотическите партии Николай Бареков не може да дари повече от 10 000 лв. на партията си за една година.

"Протестна Мрежа" обаче смятат, че той е заобиколил забраната като е учредил свое собствено НПО – Гражданско сдружение „България без цензура“, чрез което парите са стигали до партията със същото име.

Сдружението е с идеална цел и няма право на политическа дейност, то обаче сформира платформа „Евромайки“, която е и женска организация към партията на Бареков.

В годишния отчет на НПО-то пише, че към него е създадена женската платформа и в същото време в устава на ПП „България без цензура“ е записано, че е образувана женска организация към партията. Това се потвърждава от официалната интернет страница на ББЦ където „Евромайки“ фигурират като структура на партията.

Така се оказва, че "Евромайки" са едновременно част от сдружението и от партията.

От "Протестна мрежа" посочват, че така Бареков се опитва да заобиколи закона, в който е записано, че НПО-то няма право на политическа дейност и съответно не може да финансира политически формации. 

През март месец стана ясно, че Бареков е дарил 480 000 лв. на гражданското си сдружение за офиси. 

"Чрез споменаването на социална платформа „Евромайки“ в годишния доклад на ГС „България без цензура“ не остава никакво съмнение, че финансовият ресурс,  дарен лично от г-н Бареков, е бил използван за изграждането на партийни структури и за политически акции чрез социалната платформа и женска организация „Евромайки“ ", пише в сигнала на "Протестна мрежа".

Данните представени на Главния прокурор са допълнение към подадения на 25 февруари сигнал от името на 13 активисти на „Протестна мрежа“ относно Делян Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков.

Снимка: "НОрешарски"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2014 в 11:27

Браво, работят хората и има резултат,
ето на, стигнали до някаква схема за въртене на парици, ами браво, но преди това не е ли по-добре да видим схемата като как едно кючюкпарижко лайно, голо и босо като дудук, изведнъж троши пари повече от Рокфелер и Хилтън взети заедно, откъде бе уважаеми, откъде дойдоха париците, които така безгрижно и с лека ръка прахоса едно човешко недоразумение, една природна грешка, която за награда за простотиите и безчинствата си получи от червените боклуци и дар европейска неприкосновеност, Боже, Боже, какъв срам, какъв резил за поданиците, разположени върху територията на червената мафия?!

01.08 2014 в 11:05

хаха абе тролчета, ми направете си и вие няква (тролска) мрежа и давайте който си искате на прокурор, пускайте сигнали срещу който си искайте ... кой ви спира ???

ма то така да мрънкате отстрани като *утки и да давате акъл е най-лесно, нале ? нале бе балкански, краси, spirit, алекс ??? що не си направите вие мрежичка ве паляци ??? а ? много сте ербап на приказки, ама всъщност сте си едни мижитурки !

хората от протестна поне правят нещо

01.08 2014 в 10:51

Интересно га ПРОТЕСТЪРСКАТА МРЕЖИЧКА ще даде на прокурор СИКаджийската мутра на прокурор!!!!

01.08 2014 в 08:47

Потънал е да уши в далавери и лайняни сделки!Дудука срам за нацията

01.08 2014 в 08:40

Този брадат Дудук е морално най-нечистоплътният човек, който съм виждал, духовен плебей.

01.08 2014 в 02:48

Бареков още ли не е в затвора!?

31.07 2014 в 22:50

Присмял се хърбел на щърбел,те пък протестърите целите в бяло.

31.07 2014 в 22:47

дудука да лапа пишки !

31.07 2014 в 22:35

Драги ми Професурко...
Баба Путилана днеска рано стана.
Ходи по мегдана, гледа де-що стана и седна на стана. Да изтъче нова бяло-зелена-червена нишка на килмчето на стената на СЛАВАТА, което отдавна трябваше да е на тавана. Или поне под дивана.
Ама диванета има сякви. Що мпък да не продадем още някй друг НУРС или пък, ако е УРС - още по ....
Недей предизвиква елфите бе, професур, виж как гърми навън...
Сери си по вътре... повън ходи само в крайна нужда

31.07 2014 в 22:18

OFFNews....
Ако искате средната земя да оживее и сте патриоти:
- Затворете сайта за 2 седмици - троловете, орките и урките ще се самоизядат поради липса на свежо хобитско и денги...
- по IP адрес не допускайте различни "Име" и "е-мейл" за "кореспонденции" от долната земя...
Казах, че няма да коментирвам повече, ама Кутеoff пак on.
И торбичките под очите му ми конкурират .. ае, до скоро..