Президентът в новогодишната си реч: Отказът от реформи е път към нестабилността

ОFFNews 01 януари 2015 в 00:15 7265 18

Призивът правителството да извърши необходимите реформи бе основен акцент в новогодишната реч на президента Росен Плевнелиев.

"Отказът от реформи е най-прекият път към нестабилността. На това бяхме свидетели през последните две години", констатира държавният глава и заяви, че "единственият път е да решаваме проблемите си, а не да ги отлагаме".

"Народът е наясно със състоянието в държавата, има обществена подкрепа и очакване за реформи", каза още Плевнелиев.

Държавният глава обобщи случилото се през изминалата година с думите:

"Отива си една трудна година, белязана от политическа нестабилност, извънредни избори, нестихващи вътрешни и международни кризи. Сполетяха ни тежки природни бедствия и инциденти – невинни хора загинаха, хиляди загубиха домовете си. Но не останахме безразлични към болката на сънародниците ни, изпаднали в беда. Хората отделиха от малкото, което имат, в съпричастност към бедстващите, социално слабите и бежанците. Подадената ръка в труден момент е мерило за човещина и за зрелостта на едно общество. Доброволчеството и дарителството бяха припознати като лична кауза. Доброволците станаха символ на милосърдието и съпричастността на българския народ и показаха силата на единството ни”.

Той пожела през новата 2015 година "да сме здрави, да живеем и да успяваме заедно, да преследваме и да постигаме мечтите си".

"Нека стоплим сърцата на нуждаещите се от помощ и подкрепа. С вяра и милосърдие, с внимание и грижа, да подкрепим всеки в нужда. Нека Новата година донесе на всички сънародници, където и да са по света, мир, любов и благоденствие”, каза в заключение президентът Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!