Quantcast

Пресаташето на ЦСКА Иван Ченчев се закле като депутат

Нели Чолашка Последна промяна на 09 май 2014 в 12:58 4927 3

Иван Ченчев

Пресаташето и член на УС на ЦСКА Иван Ченчев се закле в пленраната зала на Народното събрание и вече е депутат.

Той влиза на мястото на подалия оставка Петър Курумбашев. На мястото на Курумбашев трябваше да влезе Атанас Папаризов, но той се отказа, защото предпочете да приеме работата като представител на България в Световната търговска организация.

Курумбашев се оттегли от парламента, за да се отдаде на предизборната си кампания за Европейския парламент, без това да вреди на кворума. Той е четвърти в листата на социалистите и почти сигурно ще стане евродепутат.

Ченчев от вчера се върти из кулоарите на парламента, а днес трябваше да изчака дискусиято около поисканата оставка на Мая Манолова като зам.-председател на парламента и успя да се закълне чак в 13 ч.

Напускането на Петър Курумбашев, за да се попълни кворума се оказа безсмислено, защото следващият от "Коалиция за България" се закле в последния работен ден на парламента преди предизборната ваканция от две седмици.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.05 2014 в 17:30

В добавка... според член 1- ако протестираш срещу партията- това те прави автоматично враг на държавата и народа, защото държавата- това беше БКП. А след това БСП прие всички активи на БКП ,но не поиска да припознае нейните пасиви.
Значи БСП мимикрира и се прави успешно на умряла лисица, но си е пак същата-почти.

09.05 2014 в 13:54

“Член 1"
Народна република България е социалистическа държава на трудещите се от града и селото начело с работническата класа.

Ръководна сила в обществото и държавата е Българската комунистическа пратия.

Българската комунистическа партия ръководи изграждането на развито социалистическо общество в Народна република България в тясно братско сътрудничество с Българския земеделски народен съюз.”

В Конституцията, с която ни завари Голямата промяна, има множество изрази, които утвърждават тоталитарния характер на държавата и нейната обвързаност със Съветския съюз. Така че под лозунгът “долу член първи” се разбираше – премахването на всички текстове, от които следваше, че България е тоталитарна комунистическа република. От политическа гледна точка това означаваше – искане за отмяна на конституцията.

източник - http://www.omda.bg/page.php?tittle=Chlen_Parvi&IDMenu=530&IDArticle=1789

09.05 2014 в 13:31

Искам някой да ми обясни какво е това член първи на БКП, и защо някои хора мразят комунистите толкова много.
За хората родени след 90 г. - за нас комунистите са крадци и мафия, и държавата загива, но какво изпускаме с този член първи?