Курумбашев: Напускането ми е в интерес на парламентарната група

OFFNews 01 май 2014 в 12:07 4119 1

Петър Курумбашев

Снимка БСП

Петър Курумбашев

"Взех това решение,  защото считам, че то е в интерес на парламентарната ни група. Няма нужда да чакаме до 25 май. На моето място ще влезе друг колега и ще работи. Така или иначе през този месец аз няма как да бъда в Народното събрание, защото съм в кампания, а за мен няма нищо по-ценно и по-важно от срещите с хората и от разговора очи в очи." Това заяви Петър Курумбашев в Раднево.

Курумбашев вчера подаде оставка като депутат от "Коалиция за България".

Няма смисъл да се търси интрига в напускането ми, каза още Курумбашев.

Той е в листата на левицата за изборите за Европейски парламент под номер 4 и почти сигурно ще влезе в Европейския парламент. 

"Подаването на оставка като народен представител е лично мое решение, защото участвам активно в предизборната кампания и считам, че не е нужно да се чака 25-ти май. В интерес на пълноценната работа на нашата парламентарна група е следващият в листата да влезе в НС. Относно неизменно зараждащите се спекулации в такива ситуации, подчертавам, че няма по-интересни мотиви от тези, които вече изложих", се казва в разпространената от БСП вчера позиция на кандидат-депутата за ЕП.

На негово място в парламента би трябвало да влезе Атанас Папаризов, който е следващият в листата на БСП в 24-ти МИР в София на парламентарните избори миналата година. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!