Quantcast

Курумбашев подаде оставка като депутат

Нели Чолашка Последна промяна на 30 април 2014 в 09:26 9250 6

Петър Курумбашев

Петър Курумбашев е подал оставка като депутат от "Коалиция за България", съобщи председателят на парламента Михаил Миков.

Той е в листата на левицата за изборите за Европейски парламент под номер 4 и почти сигурно ще влезе в Европейския парламент.

"Подаването на оставка като народен представител е лично мое решение, защото участвам активно в предизборната кампания и считам, че не е нужно да се чака 25-ти май. В интерес на пълноценната работа на нашата парламентарна група е следващият в листата да влезе в НС. Относно неизменно зараждащите се спекулации в такива ситуации, подчертавам, че няма по-интересни мотиви от тези, които вече изложих", заявява Курумбашев в позиция, разпространена от пресцентъра на БСП.

Негови колеги обясниха, че причината е факта, че той иска да се занимава с предизборната кампания и няма физическа възможност да присъства на заседания на парламента, а всеки депутат е важен, за да има кворум.

На негово място в парламента би трябвало да влезе Атанас Папаризов, който е следващият в листата на БСП в 24-ти МИР в София на парламентарните избори миналата година.

Наскоро обаче правителството определи Папаризов за представител на България при Световната търговска организация (СТО) със седалище в Женева и той ще откаже да стане депутат.

Така най-вероятно на мястото на Курумбашев ще влезе пресаташето и член на Управителния съвет на ЦСКА от около половин година Иван Ченчев (живее с бившата съпруга на певеца Веселин Маринов - Цветанка).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.05 2014 в 19:37

Дали ще направи нещо за България в Евро парламента? Някои са решели, че са родени депутати.

30.04 2014 в 20:45

Да скокне от КуКУ във ВС на БКП го разбирам. Там заплащането е по-високо, особено ако транзакцията се подплати с предателство.
Питам се все пак, каква ли плата ще инкасира, ако от ВС на БКП скокне в Европарламента и КОЙ плаща масрафа?

30.04 2014 в 15:24

Браво, а дано повлече крак! Кой го боли какви ги вършите бе червени боклуци, обадете се когато всички в купом последвате примера на сутеньорчето, това чакаме, хайде, дим, дим . . .

30.04 2014 в 11:12

Ченчев-алкохолика от ЦСКА.Близачът на гъзове.Първо на Гърнето,сега на Лупи и Стойчо.Момчето е без образование и тотално дискредитиран.Беше любовник на проститутката и бивша жена на Веско Маринов.Смях в залата.Човек без 5 лева ще ни управлява

30.04 2014 в 10:30

Да ходи при съпартиеца си - бай Бисеров.

30.04 2014 в 09:42

Пренареждане!