Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Курумбашев подаде оставка като депутат

Нели Чолашка 30 април 2014 в 09:26 10057 6

Петър Курумбашев

Петър Курумбашев е подал оставка като депутат от "Коалиция за България", съобщи председателят на парламента Михаил Миков.

Той е в листата на левицата за изборите за Европейски парламент под номер 4 и почти сигурно ще влезе в Европейския парламент.

"Подаването на оставка като народен представител е лично мое решение, защото участвам активно в предизборната кампания и считам, че не е нужно да се чака 25-ти май. В интерес на пълноценната работа на нашата парламентарна група е следващият в листата да влезе в НС. Относно неизменно зараждащите се спекулации в такива ситуации, подчертавам, че няма по-интересни мотиви от тези, които вече изложих", заявява Курумбашев в позиция, разпространена от пресцентъра на БСП.

Негови колеги обясниха, че причината е факта, че той иска да се занимава с предизборната кампания и няма физическа възможност да присъства на заседания на парламента, а всеки депутат е важен, за да има кворум.

На негово място в парламента би трябвало да влезе Атанас Папаризов, който е следващият в листата на БСП в 24-ти МИР в София на парламентарните избори миналата година.

Наскоро обаче правителството определи Папаризов за представител на България при Световната търговска организация (СТО) със седалище в Женева и той ще откаже да стане депутат.

Така най-вероятно на мястото на Курумбашев ще влезе пресаташето и член на Управителния съвет на ЦСКА от около половин година Иван Ченчев (живее с бившата съпруга на певеца Веселин Маринов - Цветанка).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews