Пресаташето на ЦСКА става депутат

Нели Чолашка 07 май 2014 в 10:24 2793 0

Иван Ченчев

Пресаташето и член на УС на ЦСКА Иван Ченчев става депутат от Коалиция за България. Той влиза на мястото на подалия оставка Петър Курумбашев.

На мястото на Курумбашев трябваше да влезе Атанас Папаризов, но той се отказа от място в парламента, а предпочете да приеме работата като представител на България в Световната търговска организация.

Днес депутатите освободиха Папаризов. Вероятно Ченчев ще положи клетва като депутат утре.

Курумбашев се оттегли от парламента, за да се отдаде на предизборната си кампания за Европейския парламент, без това да вреди на кворума. Той е четвърти в листата на социалистите и почти сигурно ще стане евродепутат.

"Подаването на оставка като народен представител е лично мое решение, защото участвам активно в предизборната кампания и считам, че не е нужно да се чака 25 май. В интерес на пълноценната работа на нашата парламентарна група е следващият в листата да влезе в НС. Относно неизменно зараждащите се спекулации в такива ситуации, подчертавам, че няма по-интересни мотиви от тези, които вече изложих", каза Курумбашев, след като депутатите гласуваха оставката му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!