Правителството остава, продължаваме! - увери Петков след коалиционния съвет

OFFNews 08 юни 2022 в 21:50 5836 4

Снимка gov.bg

Искаме да успокоим всички граждани, че всичко, което зависи от нас, ще го направим - България да продължи точно със същото правителство, което има в момента. Това заяви премиерът Кирил Петков след коалиционния съвет тази вечер.

Заседанието на лидерите на коалицията беше във формат „Демократична България“, „БСП за България“ и „Продължаваме Промяната“. По-рано днес лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви, че оттегля министрите си от кабинета „Петков“.

Няма да допуснем заради его, заради задкулисие или нещо друго България да влезе в спирала от избори - в момент на война, когато има енергийна, газова криза. Ние всички сме единни и казваме: не на хаоса, не - на единичните решения, които могат да хвърлят цялата ни държава в криза, и да - заедно, да - срещу корупцията, да - на промяната в КПКОНПИ. Българските граждани трябва да знаят, че тази коалиция, в този си състав, застава зад тях, и приоритет номер едно за утрешния ден ще бъде приемането на бюджета, защото хората имат нужда от допълнителни пенсии, бизнесът има нужда от помощи за ток, младите семейства имат нужда от данъчна подкрепа, и всички българи имат нужда от по-ниски цени на горивата, заяви премиерът.

При изявлението Кирил Петков бе придружен от вицепремиера Асен Василев, началника на политическия му кабинет Лена Бориславова и коалиционните партньори: от „Демократична България“ - Христо Иванов, Атанас Атанасов и Владислав Панев, и от „БСП за България“ - Корнелия Нинова и Георги Свиленски.

Петков обяви още, че по Плана за възстановяване и развитие се разчита до края на годината да се приемат 22 закона, за да бъдат получени средствата от Брюксел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

3

IvanofRumen

09.06 2022 в 01:01

Мафията натисна копчето на куклата Славуца и тя се задейства. Вече съм сигурен итн са в историята.

1331

2

ваксиниран

08.06 2022 в 23:57

Руските теолове, пръстите ви се изтъркаха да повтаряте, че е лъжец, а все не казвате кое точно е лъжата. Информирайте ме, не знам. Овчари.

Междувременно, ИТН са една кофа с противоречия. Вярно, не очаквам друго от чалгари, ама хайде стига с двойните стандарти.

5827

1

pisnamiotmutri

08.06 2022 в 22:52

Малкото ДПС се оттегли без реални аргументи, а троловете навсякъде само повтарят лъжец за Киро. Току виж това се отпечатало в съзнанието на простолюдието. Ех матряле