ПП-ДБ отрекоха да са говорили с ''Възраждане'' за съставяне на правителство

Кристина Минчева 25 юни 2024 в 14:06 1275 5

Николай Денков ии Кирил Петков

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Николай Денков ии Кирил Петков

"Продължаваме промяната-Демократична България" отрече да са водени разговори с "Възраждане" за съставяне на правителство, както обяви днес Костадин Костадинов след консултациите с президента Румен Радев

"Водили сме разговори със знакови лица от ПП-ДБ и ще продължим да ги водим. Решението зависи от тях", каза по-рано лидерът на проруската партия.

От коалицията обаче отричат да са водени разговори с представители на "Възраждане".

"Във връзка с направените по-рано днес изявления от страна на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов заявяваме, че никой от коалицията ПП-ДБ не е водил разговори за съставяне на правителство с представители на партия "Възраждане", пишат във фейсбук страницата си от обединението.

Вчера по време на срещата с държавния глава Николай Денков заяви, че няма как да подкрепят правителство с мандат на "Възраждане", защото имат голямо различие относно Европейския съюз и развитието на държавата, което не позволява те да бъдат коалиционни партньори.

Същото отбелязват и днес.

"ПП-ДБ е проевропейска и антикорупционна коалиция. На вчерашните консултации при президента председателят на парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков заяви официално и недвусмислено, че коалицията не може да влезе в разговори с партия "Възраждане" за съвместно управление поради диаметрално противоположните виждания на двата политически субекта за посоката на развитие на България.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1017

    5

    IvoIvo

    26.06 2024 в 11:15

    Дали не си направиха на маймуни избирателите....

    585

    4

    Stoyancho

    26.06 2024 в 10:48

    И те самите не си вярват вече

    -885

    3

    nms

    25.06 2024 в 18:31

    Абе сега не че нямаше некоалиция и несглобка с гроб-дуписе а преди това правителство с БСП, все видни евроатлантици, които не са обслужвали Путин.
    Малко ги хванаха натясно в интерес на истината, искате ли махане на октопода гроб-дуписе от всички нива в държавата или ще си плямпате за борба с корупция докато си правите сглобки със същите...И тъй като копейката не е глупав, колкото и да им се иска на много хора, ще ескалира нещата така че ПеПе да се обяснява Украйна и европата са по важни от България, представлението на цирка тепърва предстои.
    Отделен проблем е че и така пак няма да има 121гласа, ама в крайна сметка това е гласа на избирателя: мутри или копейки.

    2104

    2

    Mateevk

    25.06 2024 в 16:02

    Е, ама тя новината вече беше изконсумирана и тонове кал се изляха пак ППДБ. Това беше и целта на занятието. А публиката вече толкова се е побъркала, че не може да различи истината от лъжата. Лъжата стана норма на поведение, а истината на неприличие. Последната се споделя с половин уста с много обяснения и оправдания, докато гласът на лъжата ехти с пълна села по родните медийни простори и никой не смее да й противоречи.

    -1845

    1

    ob1

    25.06 2024 в 15:30

    Макак така?!? Костя да лъже?!? Не моЗе да бАде!
     
    X

    Какво ще стане на Евро 2024