Последно: ГЕРБ искали задължително гласуване, но след референдум

OFFNews 07 юни 2014 в 15:54 2130 28

ГЕРБ винаги е подкрепял задължителното гласуване и сме доказвали това многократно.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

Изявлението идва само ден, след като Борисов се обяви за задължително гласуване, минути след като предложението беше направено от Сергей Станишев. Само няколко часа по-късно от партията разпространиха в петък съобщение, от което става ясно, че въпросът за задължителното гласуване трябва да се реши на референдум. 

В профила си в социалната мрежа днес Борисов коментира: 

"Напротив, вчера Изпълнителната комисия на ГЕРБ обяви публично, че продължаваме да подкрепяме задължителното гласуване и дори предложи в оставащите преброени дни на това Народно събрание да се приеме решение за провеждането на референдум за изборните правила, заедно с предсрочните парламентарни избори".

По думите му всеки опит за изкривяване на позицията и твърдения, че ГЕРБ влиза в различни коалиции "са категорична манипулация и поредната опорна точка, спусната от нашите опоненти". ГЕРБ подкрепя задължителното гласуване, заключи Борисов.

"Повтарям, че ние бяхме единствената политическа сила, която подкрепи предложението на президента за референдум за промяна в изборните правила, в това число и за въвеждането на задължителното гласуване. Партиите, които се противопоставиха на референдума са ясни – БСП, ДПС и "Атака". Така че не виждам защо се правят медийни спекулации, че ГЕРБ е отстъпил или се е отметнал от позицията си за задължителното гласуване", подчерта Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!