Какво се говори в социалните мрежи за задължителния вот

Симона Костадинова 06 юни 2014 в 16:00 33896 16

Днешната заявка на БСП за задължително гласуване предизвика вълна от мнения и идеи по темата в социалните мрежи.

„Ако ще има такова гласуване, ще трябва да се спрат или намалят парите на глас за партиите!“, споделя Ивайло Колев във Фейсбук.

Божидар Божанов пък споделя, че според него „броят мандати в МИР-овете да зависят от процента активност/валидни бюлетини“.

„Значи референдум за задължително гласуване не може, а задължително гласуване без референдум – може?“, коментира в социалната мрежа Димитър Димитров.

Ето и някои от коментарите на читателите на OFFNews.bg по темата за задължителното гласуване:

„Според мен е по-добре да се поощрява гласуването, вместо да се наказва. Отстъпки от данъци, такси или ваучери за всякакви услуги предоставяни от държавата“, споделя Пламен.

„И да сложат задължително гласуване, файда НЯМА кой знае каква. За да избегна санкциите, ще ида и ще пусна невалидна бюлетина. Убеден съм, че по-голямата част от мислещите хора ще направят точно това. Само дето със задължително гласуване ще вдигнем субсидиите на партиите и съответно корупцията“, смята Protuncho.

„Радвам се че всички говорят за правата на Българите, но не забравяйте че Конституцията на РБ има освен права и задължения. Гласуването е освен право и задължение което показва че се интересуваш и искаш нещо да се случва, другото е шмекеруване по български. Задължително гласуване !!!“, казва Българин.

„Вижте, това са безсмислени спорове. Всичко би си било на мястото, ако бяхме проумели демократичните ценности малко по в дълбочина. Днес не сме в състояние да си осигурим дори едно разделение на властите. Ако си толкова осъзнат, противопоставяй се на всеки акт на нарушаване на демокрацията, а недей да делиш хората на цигани, турци, славяни, българи и незнам кви“, обяснява Чесън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!