ГЕРБ смени резбата: Изборите без задължително гласуване, заедно с тях референдум

OFFNews 06 юни 2014 в 17:44 14264 66

Бойко Борисов

Само за няколко часа ГЕРБ смени позицията си, че ще подкрепи БСП за задължителното гласуване и потвърди съмненията за скрити договорки с ДПС.

От партията разпространиха позиция, която е доста различна от казаното от лидера им Бойко Борисов сутринта, който след пресконференцията на Сергей Станишев се обяви "за" задължително гласуване, което да бъде записано в Изборния кодекс, както предложи лидерът на БСП.

"От ГЕРБ обаче сме на мнение, че има време това Народно събрание да приеме решение за произвеждане на национален референдум, който да отговори и на въпроса за въвеждане на задължителното гласуване. От ГЕРБ предлагаме референдумът да се проведе едновременно с предсрочните парламентарни избори", написаха следобед от партията.

Това ще рече, че хората на Бойко Борисов няма да подкрепят в пленарна зала внесени от БСП промени в Изборния кодекс, с които да се въведе задължително гласуване.

Столетницата няма да може да прокара подобни текстове без гласовете на ДПС, които категорично са против задължителния вот и гледат на това предложение на Станишев като наказателна акция срещу партията им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!