Петков: Бай Радан е на власт в енергетиката, ама иначе е в опозиция

ОFFNews 16 март 2016 в 11:26 5582 21

"В енергетиката, където е интересно, бай Радан е на власт, а в социалната сфера е опозиция. Това че той се нуждае от медицинско лечение, е негов проблем, но не трябва премиерът да допуска здравното състояние на един или друг да бъде проблем на държавата".

Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред журналисти в Народното събрание. По повод Кънев Петков коментира още, че "трябва да има някаква политическа почтеност, която очевидно липсва". Той призова премиерът Бойко Борисов да вземе мерки, защото "иначе това шизофренно състояние ще обземе държавата като цяло".

Петков каза още, че ще постави на днешния Съвет за развитие въпроса за кадрите на ДСБ, които все още са част от управлението. "Ами, като сте в опозиция, бъдете така любезни - всичките да сте в опозиция", коментира той.

"Бай Радан е в опозиция... Да си изтегли тогава зам.-министърa на енергетиката. Защо не изтегля г-н Николай Николов? Той да не е заминал за Китай да договаря ядрени реактори? Това е много интересно. Защо седи Иван Иванов в Комисията за енергийно и водно регулиране? Защо не го изтегли?", каза Петков.

Той даде и други примери, че ДСБ има кадри на ръководни постове. "Кой съветва външния министър? Господин Агов да не е от плод-зеленчук", каза Петков по повод съветника по енергийните въпроси в МВнР Асен Агов.

Петков каза още, че днес управляващите ще обсъдят "как комуникира мнозинството в 43-ото Народно събрание". "Ако това е по начин, по който сме потърпевши последните седмици, това е повече от нелепо", добави зам.-председателят на АБВ.

Според Румен Петков трябва да отпадне мониторингът по механизма на сътрудничество. "Една от грешните, който направихме през 2007 г и ние, и Румъния е, че се съгласихме да има такъв мониторинг.Този мониторингов доклад някои от държавите съвсем откровено го използват за решаване на свои вътрешни проблеми", каза той.

Петков  каза още, че не е редно пръстови отпечатъци да бъдат въведени в болниците и лечебните заведения, както предлага здравният министър Петър Москов. „Не може да очакваш един човек на 65-70 години от отдалечено село да се вдигне да отиде до аптеката и да си сложи пръстовия отпечатък, за да си вземе лекарствата”, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!