Румен Петков: Не е изключено да има предсрочни избори

ОFFNews 13 март 2016 в 14:57 3583 2

Предсрочни парламентарни избори не са изключени, каза пред журналисти в Бургас зам.-председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от "Фокус".

Според Петков проблемите, които се натрупват, създават усещане за напрежение, което е една идея повече от нормалния парламентарен ход.

По думите му не е нормално 13 народни представители "или остатъка от РБ" да имат седем министри. "Не казвам, че това е повод да бъде преосмислян съставът на кабинета, просто казвам, че обективният показва, че това не е съпоставимо с представителството на другите парламентарни групи, които подкрепят кабинета в изпълнителната власт”, коментира още Петков.

„Този шизофреничен подход носи напрежение и политически въпроси. Това ме кара да мисля, че ситуацията не е стабилна в степен да сме убедени, че кабинетът ще изкара мандата”, каза Петков.

Той бе категоричен, че партията не е обсъждала излизането си в опозиция. „Една от отличителните характеристики на АБВ е, че сме последователни, методични и предсказуеми”, категоричен бе зам.-председателят на партията.

„Не е нормално да се отменя процедура по избор на Комисия за защита на конкуренцията, защото Радан Кънев казал, че не е доволен от политическия диалог, чрез който се би било стигнало до избор на състава. Тази комисия, която работи в момента, е с повече от една година просрочен мандат и това предизвиква въпроси”, обясни Петков.

Според Петков изниква въпросът дали комисията не се държи с изкуствено удължен мандат за да свърши определени поръчки.

„Не мога да кажа, че е така, но за държиш една година повече от мандата и да не правиш избор няма нормално обяснение”, категоричен бе Петков.

Той припомни избора на председател на КЕВР, Иван Иванов, който е от ДСБ. „Сега се предлага някакъв състав и понеже го няма някой друг Иван Иванов и Радан е недоволен и премиерът обявява, че трябва да се прави нова поръчка. Това не е държава. Не се прави по този начин”, категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков