Петър Стоянович: Не ми остана време да се занимавам с култура

OFFNews 23 март 2014 в 11:14 5398 9

Петър Стоянович
Петър Стоянович

За 10 месеца, откакто съм на поста министър на културата, работата ми, свързана с култура се събира най-много в 1 месец. Не съм си представял, че министърът на културата се занимава толкова малко с култура. Това заяви пред bTV културният министър Петър Стоянович.

Основното, което заемало времето му било „преследване на дребни пари, уреждане на междуличностни спорове и защита на престижа на министерството“.

Работната среда в министерството е отровена. Има зле управлявани европейски проекти. Разполагаме със 120 млн. лева бюджет, но той не е достатъчен, тъй като в сферата на културата и изкуството колкото пари се дадат, толкова може да заделим и реинвестираме, подчерта Стоянович.

По повод протеста на Софийските солисти срещу ниското заплащане, което получават, Стоянович посочи, че в театри в провинцията също има щатни актьори със заплата от около 400 лева.

И аз искам да имам заплатата на министъра на културата на Австрия, но няма как – оправям се с парите, които получавам, коментира Стоянович, като допълни, че заплатата му е от около 3000 лева на месец.

По повод предложението за строителство в местността Карадере Стоянович е категоричен, че „всяка пара е добре дошла за тази държава“.

По време на изнесеното заседание на Министерския съвет във Видин заедно с колегите приехме едно намерение на голям чуждестранен инвеститор да вкара едни пари в България, допълни министърът.

По въпроси като този трябва да се говори трезво и прагматично и да не се атакуват разпоредбите, ако резултатът не съответства на нечий интерес, категоричен е Стоянович.

Ако намеренията са в рамките на закона, не виждам причина да има протести, които в огромна степен са партийно доминирани, егоистично доминирани и прочее, каза той.

Стоянович допълни, че не е бил на Карадере, но е любител на дивата природа и визията му е харесала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews