Пеевски иска битка с президента на политическия терен

OFFNews 29 януари 2024 в 16:33 1487 3

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Делян Пеевски ДПС

Чакам (Румен) Радев да си подаде оставката и да го видя на политическия терен, да стане политически лидер. Няма да бъде достойно, ако тази партия е финансирана с мръсни пари от неговите служебни мандати. Не може да стои в уютното кресло на президент и да злоупотребява с институцията и в това кресло да се крие зад пълния си имунитет, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Той отговори на коментара на държавния глава Румен Радев, който по-рано днес заяви, че появата на алтернатива е неизбежна, но отказа да даде категоричен отговор дали ще оглави своя партия.

"Изкарах го от удобния комфорт на уютния кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия", каза Пеевски и допълни, че има възможност президентския имунитет да падне "съвсем скоро".

"Ако внимателно прочетете Конституцията, има си процедура за сваляне на този имунитет. Нека прокуратурата ни даде данни да видим има ли нещо, няма ли нещо".

Попитан дали се обмисля импийчмънт, санкционираният по глобалния закон "Магнитски" депутат заяви, че "нищо не казва", но очаква отговори от прокуратурата.

"Не мога да разбера прибързания отговор на прокуратурата по това, което прочете в медиите. Аз още не съм си пуснал питанията. До час ще ги пусна. Как толкова бързо отговориха, че нямат нищо за съветниците на президента. Да погледнат медиите. Наблюдавам, че няма реагиране по темата с Копринката. Искам институциите да започнат да работят", коментира още Пеевски. 

По думите му "има много малки кученца, които влачат плячка до тъмната институция".

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за "пътя на копринката" и т.нар. "Касиери" на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

29.01 2024 в 16:43

Гонг. Да се качват на ринга състезателите в тежка категория (ジ) ✊
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки