Патриотите със сигнал срещу кмета на Пловдив

Симона Костадинова 17 юни 2015 в 14:50 3953 6

Иван Тотоев

Патриотичният фронт (ПФ) подава сигнал срещу кмета на Пловдив Иван Тотев, заради изграждането на спортна зала "Колодрум" в града. Причината е, че стойността на проекта скочила 10 пъти за няколко години по предложение на кмета.

Това заявиха в Народното събрание депутатите от ПФ Борис Ячев и Валентин Касабов.

Сигналът е за злоупотреби и е адресиран до главният прокурор Сотир Цацаров, до държавната финансова инспекция и до министъра на финансите Владислав Горанов.

"От 7 млн. лева първоначална стойност, в момента стойността на спортната зала е достигнала над 60 млн.лева, като още не е ясно дали тези средства ще стигнат за довършването на обекта", обясни Ячев.

Една част от сигнала е свързана и с изпълнителя на проекта - "Главболгарстрой" - Пловдив (ГБС- Пловдив). Според патриотите компанията през годините изпълнявала поръчки на фирми, близки до кмета и до майка му.

По думите на патриотите според журналистически разследвания ГБС- Пловдив е основен строител на семейния хотел на Тотеви - "Империал". Фирмата строила и частна къща на семейството на кмета.

"Освен това е дала на заем 1 млн. лева на фамилията на господни Тотоев", обясни Ячев.

Валентин Касабов подчерта, че няма как с кметска заплата "от около 1200-1300 лева" да се построи такъв голям хотел. Депутатът заяви още, че Тотеви сега строели и бизнес комплекс.

"Всичко това се води на името на майката на Тотев, но знаете каква е истината", обясниха от ПФ.

На въпрос дали изнесеният сигнал не е свързан с предстоящите избори и не цели да злепостави конкурентите на ПФ, от партията обявиха, че не го правели заради предстоящия вот. "Сигналът се подготвя от месеци с участието на адвокати и се пуска доста време преди изборите", обясниха патриотите.

Те подчертаха, че това щяло да бъде първият от серия сигнали. Скоро щели да пуснат и за строителството на Зоокъта в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови