Патриотите с ултиматум към властта: оттеглят подкрепата си от 1 юли

Последна промяна на 27 май 2015 в 10:40 5181 2

Снимка БГНЕС

Сблъсъкът в Гърмен на 23 май и неизпълнените ангажименти на властта към приоритетите в програмата на Патриотичния фронт са на път да разбият управляващата коалиция.

От ПФ излязоха с декларация в пленарна зала, в която категорично заявяват, че 7 месеца след съставянето на Правителството по приоритетите на партията не е направено нищо.

По внесените от патриотите промени в Избирателния кодекс вече месец и половина не е извършено разглеждане дори в комисията, но недвусмислено от ГЕРБ заявили, че са против да се правят изменения в "12 без 5". Това предпоставя предстоящите избори да бъдат манипулирани и да не отразят реалните предпочитания на българския избирател, предупреждават от партията.

"Клин" в управляващата коалиция са на път да станат и защитните съоръжения по турската граница.

"В края на януари от ПФ поискаха промяна в Закона за обществените поръчки за огражденията, но вече четири месеци по-късно не само, че не е изграден нито метър от нея,но и изградените по времето на кабинета Орешарски паднаха от вятъра", посочват патриотите. 

Незабавно да се премахнат всички незаконни постройки на територията в кв. Кремиковци, с. Марчево, общ. Гърмен, за които е приключила процедурата по премахване, е третото условие към властта, което поставят от партията.

Институциите да завършат законовите си задължения по установяването на законосъобразността на останалите постройки и превеждането на нормите на ЗУТ. 

Да се предприемат  и спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната, както и да се въведе активната регистрация и увеличаване на санкциите за купуване и продаване на гласове, поискаха от партията. 

Подкрепата и търпението на ПФ са на изчерпване и от 1 юли ще оттеглим подкрепата си от властта, предупреждават от партията. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.05 2015 в 11:02

ГЕРБ като ДПС имат полза ромите да са ок а българите да са зле. За това и ГЕРБ обгрижват циганите. Не ги чака нищо добро. Бат Бойко е тръгнал скоростно по спиралата надолу. Ако не вземе мерки слещу циганския терор в българия и масовото им възпроизвеждане като хлебарки ще бъде изритан като царя.

27.05 2015 в 12:35

Не разбрахте ли, че Б.Б. изпитва панически страх от сериозните реформи, от етническото противопоставяне (криворазбрано), от протести, освен това досега благодарение на ДПС прокара в парламента важни за ГЕРБ неща (като запазването на плоския данък, без ДПС тогава гласовете не му достигаха).