Симеонов: От ДПС заселват роми в Гърмен, да имат гласове за изборите

OFFNews 26 май 2015 в 18:46 4742 1

Сблъсъкът в Гърмен е етнически, но той има дълбоко политически причини. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред bTV.

Местният дерибей Ахмед Башев си заселва цигански семейства, за да има кой да гласува за него на изборите. Първоначално той е заселил 200 души, но постепенно те са станали над 900, а сега вече и над 1000 души, посочи Симеонов.

Това, което очаквам, е да се спази законът и той да е еднакъв за всички. Ако намерят нарушения при строителството на къщите в Кремиковци край село Марчево, да бъдат разрушени, както бяха разрушени незаконните вили в Ченгене скеле, например, подчерта Симеонов.

По думите му доминираният от ДПС Общински съвет незаконно е взел решение за допустимост на тези постройки и затова те не са разрушени досега, макар че е имало издавани решения за разрушаването им.

Циганите са най-приспособимият етнос. Цигани, които имат желание да се адаптират, да образоват децата си и да живеят в законни постройки, само след едно поколение няма да се различават от Валери Симеонов, защото аз съм по-мургав, подчерта съпредседателят на ПФ.

Ромите се делят на две групи - такива, които искат да спазват закона и да станат достойни граждани на обществото, и такива, които нарушават закона и учат децата си да крадат и проституират, категоричен е Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови