Паси: С Русия се говори вежливо и добре въоръжено

OFFNews 17 юни 2016 в 10:18 8179 27

С Русия трябва да се говори много вежливо и добре въоръжено. Това е ключът за преговорите - колкото си по-добре въоръжен, толкова си по-добре подсигурен.

Това заяви бившият министър на външните работи Соломон Паси по Нова тв.

Русия разполага с мащабен план за милитаризация на Черно море, който включва и 6 подводници, всяка от които въоръжена с ракети от по 1500 км обсег. България няма интерес от солови акции, но има интерес от решение на НАТО за засилване на присъствието в Черно море, включително и с изграждане на военна база на Алианса, категоричен бе Паси. 

„Ако искаш мир, това е Антарктида. На всички останали територии по земята, мирът е придружен от добро въоръжение”, заяви още бившият външен министър.

„В момента сме в такава ситуация, че единствено Студената война може да спре Горещата война. Няма по-лошо от горещата война. Трябва да изберем от двете възможни беди по-малката, а това е добре подсигурения гръб. Най-голямата възможна беда е войната. Не знаем как ще ескалират нещата в Черно море, ако не се подготвим достатъчно добре”, коментира Соломон Паси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

29

Blagodatka Dushanova

17.06 2016 в 21:46

А на путин не му пука за България!Той си гони своите предимно политически интереси.Дори този прословут строеж Южен поток,който хем го спира ,хем никога не го е спирал...и той е по -скоро политически строеж от колкото икономически.От гледна точка на финансирането на този политически проект,не е ясно дали путин е готов да инвестира милиардите за построяването му...или за него всичко е политическа игра на нерви.

13340

28

Blagodatka Dushanova

17.06 2016 в 21:37

Обидите не са аргументи.Ставате расисти и това не ви дава да разсъждавате разумно върху това,което е казал...и в крайна сметка ние в НАТО ли сме или лъскаме "чепиците" на путин...

20374

27

Стринка Минка

17.06 2016 в 18:23

Куца му логиката на трабантаждията. Който е добре въоръжен няма нужда да говори вежливо.

10564

24

ultra-73

17.06 2016 в 15:58

#22 Ушанке, кога точно Русия "преговаря" за мир, докато пускаше и пуска и сега, бомбите над Сирия ли? От нейните "мирни преговори" бежанският поток към Европа стана тройно по-голям!

25665

22

Victimized

17.06 2016 в 13:36

Извинете пропуснал съм тази не агресия .
"Американски дипломати искат военни удари по Асад"
Значи Пантерейката вика , че руснаците били създавали конфликти , интересно ми е , защо при положение, че краварите открито призовават за война , докато Русия постоянно говори за преговори и за мирно решение , има тролове за които логичната мисъл е далечен блян .....

25665

21

Victimized

17.06 2016 в 13:33

Новините от днес :
"Брюксел настръхна за нови атентати и се въоръжи с автомати"
"МВР иска да контролира влизащите в Слънчев бряг"
И този хубавец , дето противоречи на всяка нормална човешка логика .. Ако аз отивам да преговарям някъде и съм въоръжен до зъби , тези с които преговарям ще клекнат и няма да се въоръжат и те , или ще ме гледат със страхопочитание ? Това само в холивудските буламачи може да се получи .
Д*ба тая демокрация , тя май отива към нещо много по-различно . Тоя колко ли пари му плащат да пропагандира за НАТО , значи според него света трябва да живее в постоянен страх , да дава повече от половината си бюджет за милитаризация , която след няма и 5 години остарява , неизползвана . Да сме в постоянна студена война , означава да наливаме милиарди за оръжия , които едва ли ще бъдат ползвани , пари за военни , които едва ли ще се бият , или ако се бият няма да е срещу руснаците , ами срещу някой афганистански овчар с джапанки , и няма да могат да победят и него дори