Ненчев за флота срещу Русия: Пропагандна война с хибридни елементи

OFFNews 17 юни 2016 в 09:22 5533 14

Снимка БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев, военният министър Николай Ненчев и премиерът Бойко Борисов

"Това е тежка пропагандна война с хибридни елементи". Така военният министър Николай Ненчев коментира вчерашната новина, че България ще трупа флотилия в Черно море заедно с Румъния и Турция срещу Русия.

В крайна сметка новината беше опровергана от Ненчев, Бойко Борисов и президента Росен Плевнелиев на извънреден брифинг на "Дондуков" 2.  Никога не е ставало въпрос за флотилия, а за съвместно обучение. 

"Такива ангажименти не сме поемали, само са водени разговори и то като идеи", коментира Ненчев.

Идеята няма нищо общо с Русия, а да се изгради по-добра координация между трите страни, каза военният министър.

НАТО води отбранителна политика и всичко изговорено до момента за това учение е било коментирано с премиера, твърди Ненчев.

"Не сме използвали думата флотилия никога. Единственото, за което настоях в разговорите, е подобно учение да се случи в максимално широк формат", допълни военният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

13

Blagodatka Dushanova

17.06 2016 в 21:24

А тиквочев си направи бърза "реклама" колко е "силен",като заплаши министрите си публично,та такива като "професорчето балк."да кажат..."истински балканджия"-с ръкопляскане и изплезен език :)...А те нещата не били такива,това за съвместните учения било обсъждано отдавна,но "нашичкия" пак нещо не разбрал добре...но побърза да го употреби в своя полза.Досаден е с глупостите ,които прави буквално всеки ден и непрекъснато да се излага с простотията си.Това неговото не е смелост,а страх-какво ще каже товарищ путин...Много ми хареса какво е казал по въпроса Соломон Паси-"С Русия се говори вежливо и добре въоръжено..."но това не е за нивото на интелигентност на боко.

25665

11

Victimized

17.06 2016 в 14:50

Не знам кой какво , но България вече влиза в много лоша фаза на външната си политика . Изправени сме пред два избора и тези избори ни бяха демонстрирани съвсем скоро . Да се включим в този обръч от държави , с цел задушаването на Русия , с който вариант държавите от този обръч ще бъдат полето на самата война . Литва , Латвия , Полша , Румъния , Турция , ще са държавите които ще бъдат първите опушени при евентуален конфликт . Така господарите и началниците , заедно със подлогите им дето са ни министри ще са извън конфликта на запад . Втория вариант е да откажем , тогава Ердоганчо ще си пусне ордите дето чакат от другата страна . България е в такова окаяно състояние , не можем да се справим с шепа мутри по морето , какво остава за 100 200 хиляди бежанци . Тези 200 дето Турция не иска да приеме , въпреки споразумението са само за загрявка ....

13011

10

Georgi Ganchev

17.06 2016 в 13:36

губи - Тапаг

77927

8

El Commandante

17.06 2016 в 11:13

Перукерооооо....хибриден ти е на тебе мозъка, селякоооо, хибрид между лукова глава и фасул.

Ти си некадърен ТКЗС да управляваш бе, а те те сложиха военен министър, ебемти държавата....

77927

7

El Commandante

17.06 2016 в 10:33

"Принципно всеки намек за суверинитет"

Какво е суверинитет и как то страхува Русия?

21668

6

Руслан

17.06 2016 в 10:27

Искаме Черно море да е демилитализирана зона без военни кораби на държави извън акваторията.
Колко трудно е това за проумяване бе Ненчеффф?
 
X

Да помогнем на украинските деца!