Първите мерки в програмата за рибарство започват от началото на 2016 г.

OFFNews 18 ноември 2015 в 13:10 2941 1

Снимка БГНЕС

Първите мерки в програмата за рибарство ще стартират в началото на следващата година. Това заяви земеделският министър Десислава Танева. 

В началото на седмицата България получи официално одобрение на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г., като общият бюджет е 113.5 млн. евро. В средата на месец януари така изпратената Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 беше върната изцяло, като нашият екип я написа наново в комуникация с браншовите организации в сектор "Рибарство", обясни Танева. 

Бюджетът е разпределен в 6 приоритета. Още в първото тримесечие на 2016 г. ще отворим мерките, към които има огромен интерес от страна на бизнеса - за диверсификация на доходи в рибарството, за инвестиции в аквакултурата и за инвестиции в преработката на аквакултура и риболов, допълни тя.

Министърът обясни, че идеята е да се дадат повече възможности за получаване на доходи, например отваряне на магазини или рибни ресторанти. 

Бюджетът на програмата няма да бъде отпуснат едновременно. При отварянето на първите мерки ще бъдат отпуснати 1,5 млн. лева, уточни Танева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови