Quantcast

Първанов: Трябват избори, парламентът е блокиран

OFFNews Последна промяна на 15 април 2014 в 08:51 2452 3

Георги Първанов

Снимка БГНЕС

„Предсрочните избори може и да не станат, може и да не са случат, но са належащи. Защото има много слаб парламент, който е блокиран, неработещ и произвежда скандали.“

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ лидерът на Движение АБВ Георги Първанов. Той заяви, че коалицията между БСП и ДПС още не е изчерпана и може да „устиска“ през целия си мандат, но това не би било амбициозно. Според Първанов кабинетът вече не е полезен за страната, защото кризата в БСП се е пренесла и върху управлението.

Във връзка с вчерашното изявление на военния министър Ангел Найденов, че провокациите на руски самолети по границите ни продължават, Първанов заяви, че България не трябва да подхваща агресивна кампания срещу Русия.

„Тази крайна позиция на министъра на отбраната наистина ни нарежда сред ястребите, сред най-агресивните страни.(...) Нашата позиция не би трябвало да бъде агресивна към Русия, ние имаме не само история, но имаме икономика, туризъм“, посочи Първанов.

По темата с номинациите на Пеевски лидерът на АБВ коментира, че нереализиралият се шеф на ДАНС се е превърнал в емблема на настоящото управление.

„С това те (ДПС – бел. Ред.) показват на хората, че всичко им е позволено. Каквото казват те – това става в държавата“, коментира Първанов.

Той заяви още, че не се притеснява от социологическите проучвания, коио твърдят, че АБВ няма да реализират евродепутат. Според Първанов това са платени изследвания, които не отразяват реалната ситуация в страната.

Лидерът на АБВ заяви, че си поставя оптимална цел от три мандата в бъдещия Европейски парламент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2014 в 12:39

Не ми е ясно защо Първанов толкова държи на предсрочни изори! Дори посредственият Бареков го изпреварва. Все повече се убеждавам, че АБВ имат договорка с ГЕРБ срещу правителството. Не вярвам да илзезе нищо добра от това.

15.04 2014 в 09:11

Лесно му е на първанката по-известен като агент гоце, да говори за "приятелство" с Русия. Нали той никога няма да е на власт за да изпълнява тези безумни обещания, но що пък да не краде мат'риал от БКП и Юруш като говори за евразийския съюз? Какво друго му остава не доносника?
Интересно обаче е мълчанието на Калфин - нали беше социалдемократ, а агитират чисти комундели?

15.04 2014 в 09:04

Първанов и дъртите БСП-ари така и не разбраха че приятелството си е приятелство, а сиренето е с пари. Ако някой се бъзика с нас, няма лошо да си кажем че не ни еприятно. Това му изказване все едно да каже на дъщеря си ако някой дърт чичко я обарва - "Не бива да му се сърдиш, не бъди лоша с него, леко разтвори крака..."

Следващия път да земат да пуснат няколко бомби на Варна като преди 60 години когато Руснаците сриват черноморието при десанта си и да видим какви ще ги говори Гоце. Сигурно ще каже, че братята Руси се грижат за природата и изпъняват проект по натура 2000, да не ги виним за 50 хиляди жертви и разрушенията. А когато русите върнат Добрудджа на Румъния и Източна Румелия на Турция, какви ще ги говори Гоце? Не вижда ли в какво блато затъваме или просто си е руски шпионин?