Първанов: Може всички кандидат-лидери в БСП да се съюзят срещу Стойнев

OFFNews 08 юли 2014 в 08:23 3352 2

Георги Първанов

"На "Позитано" трябва да има честно и идейно състезание. Има опасност за официалния кандидат всички да се обявят срещу него в името на голямата идея за промяна."

Това каза в ефира на "Нова телевизия" президентът два мандата и отцепник от БСП Георги Първанов. Той коментира, че заявената оставка на Сергей Станишев е малка рокада в столетницата, защото властта ще продължи да бъде в ръцете на председателя на ПЕС.

"Защото досегашният председател ще оглави коалицията и той ще бъде шапката, в него е решаващият подпис по листата, той ще диктува промените или липсата на такива. Има една малка рокада, едно преместване на царя в по-удобния фланг и с топа до него", каза Георги Първанов.

Лидерът на АБВ допусна, че в състезанието за лидерския пост може да се включат повече от двама души, които засега се очертава да са посоченият от Станишев Драгомир Стойнев и червеното острие Мая Манолова. Според Първанов има опасност всички кандидати за председателското място на "Позитано" да се съюзят срещу Драгомир Стойнев.

Помолен да коментира думите на социалиста Кирил Добрев, че БСП е оригиналът, а всичко останало е реплика, Георги Първанов отсече:

"Като ни сравните мен и Кирчо Добрев, кой е оригиналът и кой е репликата?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!