Кирил Добрев: Жена начело на БСП? Жените ги предпочитам за други работи

Последна промяна на 07 юли 2014 в 19:51 8802 23

Кирил Добрев

"След този исторически юлски пленум, казвам го без ирония, настъпва един нов етап за БСП. Това е една дълго желана и много изстрадана промяна".

Това коментира в интервю за БНТ червеният депутат Кирил Добрев оставката на Сергей Станишев като лидер на Столетницата.

"Най-важното е, че Сергей Станишев сам узря, че трябва да направи тази промяна, защото тя е необходима, за да оцелее партията. Абсолютно сам стигна до идеята, че за да оцелее партията тя трябва да се промени и промяната започва именно от него", смята Добрев.

Той смята, че след тази промяна в партията ще настъпи възраждане и твърди, че партията е изтощена от множеството загуби през последните години.

Социалистът направи сравнение със загубите в спорта: "Когато един отбор губи, съотборниците започват един-друг да се обвиняват, обвиняват треньора, треньорът обвинява отбора, обвинява се страничния съдия и т.н".

За факта, че Станишев запазва поста лидер на "Коалиция за България", Добрев напомни, че коалицията е сбор от 5 или 6 партии, които имат за цел да спечелят изборите и кой ще изберат за свой председател е проблем на самите партии.

По думите му БСП е най-демократичната партия и това не е клише, защото всеки, който получи номинация и който събере подписи на конгреса, може да участва в състезанието за лидер. 

Кирил Добрев застава зад номинацията на все още енергийният министър Драгомир Стойнев, който Станишев избра за свой заместник на пленума.

Добрев напомни, че Стойнев не за първи път бива номиниран за лидерския пост в БСП и вече е водил тази битка. Според него не е вярно твърдението, че Стойнев не може да води битки.

Относно твърденията, че жена ще е следващият лидер на Столетницата, Добрев коментира: "Аз жените ги предпочитам за други работи".

Единствената жена, чието име се е спрягало за лидер на БСП е зам.-председателят на парламента Мая Манолова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.07 2014 в 17:27

Леке! Баща му беше читав човек, този е гнусен. А Димитър Цонев изпусна златен шанс в интервюто.

08.07 2014 в 17:12

НИКОГА ПОВЕЧЕ СТАНИШЕВСКИ МОРАЛ В РЕДИЦИТЕ НА БСП !!!!

08.07 2014 в 16:18

Селските комплекси вредят на мъжете, (ако този е мъж), и помагат на жените, като мен!

08.07 2014 в 15:01

Истинската промяна в БСП ще започне, когато боклуци като теб се разкарат от политиката.

08.07 2014 в 13:59

Добрев, на предстоящите избори да ми гризнеш мазната, женска трътка! Без извинение

08.07 2014 в 11:40

...И ОСВЕН ТОВА, МОЛЯ ВИ СЕ ВИЖТЕ МУ СУРАТЯ НА ТОЗ СОЦИАЛИСТ-ОНАНИСТ. МЯСА НА ЕДНА КУКЛА ОТ МЪПЕТИТЕ - ГОНЗО, АКЪЛ ИМА КОЛКОТО ЕДИН ПЪТПАДЪК И УМСТВЕНО СТОИ НЯКЪДЕ МЕЖДУ АНДРЕЙ И ИВАН.

08.07 2014 в 09:57

Другарят в прав текст е изразил сексистка позиция, за която в много държави (без мила Русия разбира се) би изхвърчал от политиката. На много места би понесъл административно наказание. Останалите му твърдения са чиста демагогия - Станишев сам бил стигнал до решението - хаха. Много лоша реклама за тези, които представлява.

08.07 2014 в 09:57

Тоя на снимката не е ли Бареков бре? Или може би двамата си приличат - еднакво са противни.

08.07 2014 в 09:48

Хер Ип, рак се лекува понякога. Мерак се лекува с...леден душ... Простак се променя ако има правилен учител и пострада в живота. Но лукава връзкарска бюрократ номенклатура не се променя и на каторга да я пратиш; тя е свикнала да е паразит, демагогия, фалшиви лозунги и да се прави на господ щото я търпят хората. Затова преди са трепали вредни чиновници и са били прави. Тия няма да се спрат и са си същите...вредители...хиляди са...

08.07 2014 в 09:32

Три неща не се лекуват. Рак, мерак и простак.