Партията на Цветанов няма да участва на вота, призова да се гласува за противниците на модела Борисов

OFFNews 13 август 2022 в 10:49 2935 2

Републиканци за България

Снимка РБ

Всеки, който е работил на политическото поприще, е допускал грешки, но където има грешка, има и прошка, обявиха от Републиканци за България

ПП „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов няма да участва в предстоящите извънредни парламентарни избори, съобщиха от партията. 

В своя декларация от РБ заявяват, че не желаят да задълбочават пагубното разделение на нацията. 

Като мотиви за решението си от партията посочват и, че "предстоящата кампания се очертава като партийно противостоене, а не предлагане на работещи решения, а това ще бъде кампания на неизпълнимите обещания, т.е. кампания на лъжата".

„Републиканци за България“ заявяват още, че не желаят да допринасят за разпиляването на десните гласове. Те призовават своите "членове и симпатизанти да подкрепят политически сили, които работят за смяната на модела. И да гласуват за Носители на десните, евроатлантически ценности; Привържениците на тоталната енергийната диверсификация на България; Гарантиране на адекватна държавна подкрепа само за социално-нуждаещите се; Осигуряване на повече де-регулаторни механизми, даващи възможност за работа на бизнеса в условия на тежка инфлация; Въвеждане на еврото и влизане в еврозоната от 1 януари 2024 година; Членство в “Организация за икономическо сътрудничество и развитие”; Активно участие в Инициативата „Три морета” и задълбочаване на интеграцията на страните от региона между Балтийско, Адриатическо и Черно море и създаване на по-голяма енергийна, транспортна и дигитална свързаност; Противниците на управленските модели „Борисов“ и „ДПС“ и Категоричните защитници на място на България в Европейския съюз и НАТО, противопоставящи се на всякакви опити за нейното изваждане от тези структури.

Ние от ПП „Републиканци за България“ не приемаме тезата „няма ляво, няма дясно“. Нека напомним, че точно лявото в България създаде моделът на завладяната от задкулисието държава. Точно лявото в последното правителство не даде възможност България да се изяви като солидарен партньор на НАТО и да окаже необходимата военно-техническа помощ на Украйна. Виждаме и в момента как точно лявото се опитва да реставрира пагубното руско влияние в България и да унищожи дори плахите промени, които направи правителството на Кирил Петков, пишат още от партията на Цветанов. 

В декларацията им се казва още: 

Убедени сме, че България може да бъде върната на своите граждани само от един силен, десен Евроатлантически алианс. Свидетели сме, че идеята за неговото създаване набира все повече привърженици, но явно времето му още не е настъпило. Твърдо вярваме, че всички българи с дясно и европейско мислене ще осъзнаят, че единствената сила е в нашето обединение. Несъмнено всеки, който е работил на политическото поприще, е допускал грешки, но където има грешка, има и прошка. 

Ние от ПП „Републиканци за България“ заявяваме категорично, че работим и ще работим за осъществяването на този силен десен Евроатлантически алианс, който ще измъкне България от перманентната политическа криза, предизвиквана и разпалвана от популистки, леви и националистически партии, както и от настоящия президент Румен Радев. Евроатлантическият алианс ще гарантира цивилизационният избор на България. А той винаги е свързан с Европа и нашето европейско бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови