Парламентът търси решения за кризата с чумата

OFFNews Последна промяна на 17 юли 2018 в 10:07 1315 0

Парламентът търси решения за кризата с чумата

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свика извънреден председателски съвет в Народното събрание заради чумата по животните, съобщава БНР. На заседанието ръководствата на всички парламентарни групи ще бъдат информирани от министъра на вътрешните работи Валентин Радев във връзка със случаите на чума по дребните преживни животни, регистрирани в района на Странджа, както и стартиралата кампания за масово умъртвяване на животни в Бургаско и Ямболско.

Заседанието се свиква по молба на Оперативния щаб, който координира всички действия по борбата с това заболяване.

Експерти от Европейската комисия започват петдевна проверка на мерките, които България прилага за локализиране на огнищата на чума по дребните преживни животни. От резултатите на проверката ще зависят икономическите ограничения, които ще бъдат наложени на страната ни.

В ямболското село Шарково трети ден не се знае каква ще е съдбата на останалите неевтаназирани 160 животни. След напрежението в почивните дни, днес обстановката е спокойна. Няма яснота кога ще пристигнат на проверка представители на Еврокомисията по повод установената зараза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови