Пари не съм взел! Николай Дренчев не знае дали е изключен от ''Възраждане'', или само от парламентарната група

Кристина Минчева 09 февруари 2024 в 12:25 1986 1

Николай Дренчев

Снимка БГНЕС/СТЕФАН ВАСИЛЕВ

Николай Дренчев от "Възраждане"

Не знам от къде точно съм изключен - дали от партията, или от парламентарната група. Аз съм организационен секретар на партия "Възраждане" и днес на извънредна оперативка бях изключен, съобщи коментира депутатът Николай Дренчев във връзка с отстраняването му, което беше оповестено по-рано днес от лидера на партията Костадин Костадинов.

Освен него са изключени  и Александър Арангелов и Иво Русчев, заради вчерашния скандал в Столичния общински съвет (СОС). Тогава групата на "Възраждане" в СОС се разпадна, след като няколко съветници подкрепиха избора на излъчения от ПП-ДБ председател Цветомир Петров. 

Днес лидерът Костадин Костадинов ги обвини, че са отговорни, че са номинирали общинските съветници-отцепници.

"Аз не съм взел никакви пари. Не познавам нито един човек, който да е взел каквито и да е било пари", каза Дренчев във връзка с думите на Костадинов, че "още четири човека са избрали финансови стимули".

Той смята, че вината му може би е основно в това, че е защитил действията на общинските им съветници, като те не били направили нищо по-различно от общинските съветници в други градове, например във Варна, където също са подкрепили човек на ПП-ДБ. 

"По начина, по който бяха изключени вчера общинските съветници, това е нелепо. По принцип, за да бъде изключен който и да било член на "Възраждане", това е в правомощията на организационния съвет, на който и аз съм член", добави Дренчев.

Той заяви, че говори от името на тримата изключени депутати и те не се чувстват предатели.

"Не съм казал нищо против "Възраждане" и лидера на партията Костадин Костадинов. Не можем да бъдем укорени", каза още Дренчев.

По думите му работата в парламента е работа на празен ход, особено от позицията, в която се намира партията.

"Няма да ми липсва, ако напусна. Мисля за този вариант, но не мога да го направя в рамките на няколко минути. Чувствам се изморен", коментира той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

1

GB

09.02 2024 в 16:11

"Не съм казал нищо против "Възраждане" и лидера на партията Костадин Костадинов. "

Явно това е достатъчно, за да бъде изключен дори организационен секретар!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика