Quantcast

Орешарски припозна като свои видимите резултати на ГЕРБ

Въпросът #Кой е метафора, не можах да го разбера

OFFNews Последна промяна на 17 април 2016 в 10:25 3794 13

Снимка БНТ

Винаги има бизнеси, които са по-приближени на властта. Най-голямата гордост на кабинета "Борисов 2" - добрата събираемост на приходите - се дължи на мерки, взети в моя мандат. 

Това заяви бившият премиер Пламен Орешарски по БНТ. Мерките, които предприехме в моят мандат, дават видими резултати. Краткият мандат не позволи да ги видим още тогава", каза той. 

"Защо не го правиха в първия мандат, ако толкова добре събират приходи? През първия мандат на Бойко Борисов слабата събираемост беше един от основните проблеми", мотивира се Орешарски. Според него страната е в "начален етап на дългова спирала". 

"Винаги една част от новите дългове служат, за да се погасяват стари дългове. Една част са за покриване на дефицити. Ние сме в начален етап на дългова спирала. Това е малка утеха. Веднъж като се влезе, много трудно се излиза. Най-лошото, което може да е случи, е като в Гърция. Все още не сме пред тази угроза. Истинският проблем ще го усетят някой от следващите кабинети", обясни Орешарски. 

На въпрос за милиардите заеми, които са взимали по време на неговото управление, той отговори, че това е било нужно, за да се погаси фермерският дълг на министър Дянков и да се финансира дефицита за 2014 г.

"Не може да се отсече отведнъж нито дефицита, нито взимането на заеми. Трябва да се обслужват дълговете. Това трябва да става плавно с програма, в рамките на няколко години. Не виждам точно това в момента. Виждам ескалация на взимането на заемите, а не плавно намаление до установяване на балансиран бюджет и преустановяване на взимане на заеми, които да харчим - по-скоро заеми, с които да обслужваме старите", каза още Орешарски. 

По думите му не е хубаво да има предсрочни избори твърде често, но ако едно правителство има затруднения, е по-добре да има нови избори.

Въпросът #Кой е една метафора, никога не съм го разбирал в неговата същност, какво точно се имаше предвид", каза още Орешарски. Преди 3 години този въпрос съм го изяснявал нееднократно. Беше политическо решение. А какви да бъдат назначенията на един премиер-експерт? Да събере състуденти, приятели от квартала? Двете партии, които подкрепят кабинета, е нормално да номинират свои представители. Такъв представител беше и Делян Пеевски. Той беше депутат, влиятелен при това, от едната партия", обясни бившият премиер. 

Той отказа да отговори на въпроса дали ще се кандидатира за президент. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2016 в 00:46

12off Няма какво да се чудиш той си има солиден гръб от олигарси и може да си позволи да си приказва каквото иска. Смешно е че заеба държавните поръчки след като в Лондон го попитаха за огледалото иначе едва ли щеше да го направи. За ктб няма какво да коментираме - нито знаем, какво се разследва, нито кой го разследва. Само знаем, че един там от сараите си построи хасиенда на брега на морето с необезпечени кредит от ктб и никой не го разследва. Колкото до Орешарски - той беше само причината Бойко да се върне с нови оправдания след като бе изгонен. Сега данъци, такси и евро помощи му дай и си вее байрака на бял кон отговаряйки само на селектирани удобни въпроси, за да не вдига кръвно, че е скъп.

Днес по канал 3 излъчваха пряко глупостите му, че и за бонус дадоха и на Цветанов да се изпъчи пред седналите човечета.

17.04 2016 в 23:35

Този човек е супер жалък......

Почти докара държавата до фалит. Узакони маса мафиотщини, заеба де що имаше отворена държавна порчъка, унищожи всяка надежда в Европа, че от България ще стане нещо, излъга цяла България за КТБ и в крайна сметка ръководи ограбването на българския народ с нагласения и фалит.

Как има наглостта да се появи по телевизията това лайно, тая мариойнетка на кой, човека дето разтуря седенки.....тоя изрод няма място в медиите....

17.04 2016 в 23:03

Защо „видимите резултати“ не е в кавички.
Много неточно заглавие.
:)

17.04 2016 в 22:42

Проблемът на Орешарски е, че не е човек а плужек. Такива, не ги обичат и в техните среди. Извикват само погнуса и желание да се миеш след като си ги срещнал.

17.04 2016 в 21:10

Орешарски четка герб. Нещо, което не е за хвалба, го припознава като свой успех за да могат негативно настроените към него симпатизантите на герб да го припознаят като успех на вожда с пера от тиква.

Реално е въпрос на работа на администрацията и НАП.

Все пак Орешарски може и да е прав - когато той дойде на власт с другата част от коалиция бостан кухите фирми на герб им подляха вода и те неможаха да съберат данъците, така че може и да има доза истина.

17.04 2016 в 18:55

"Защо смятате, че в първия мандат на ГЕРБ БСП изглеждаше като по-солидна опозиционна партия с политически тези, а сега тази ниша не е заета от нея?

Защото финалът на онова усилие бе кабинетът "Орешарски“ и Делян Пеевски и това още не може да бъде забравено и простено."

Асланов в Медиапул

17.04 2016 в 15:43

орешковски, марш бре ибрикчия

на пачавра лекето не личи

17.04 2016 в 13:57

марийке, пълният член е за писане, а не да сядаш на него!

17.04 2016 в 12:30

ВИЦ НА ГОДИНАТА:
Млад днешен управляващ коалиционист влиза в магазина и си поръчва: 368гр. сирене, 456гр. салам, 149гр. масло, 763гр. захар и 204гр. кашкавал. Продавачът изпълнил точно и търпеливо поръчката, направил най-прецизна калкулация, като му върнал точното ресто заедно с опаковка презервативи.
- Ама защо, аз това не съм поръчвал – казал учуден днешният управляващ коалиционист.
- Това господине е бонус от нас, ЗА ДА НЕ СЕ РАЖДАТ ПОВЕЧЕ ИДИОТИ КАТО ВАС – казал продавача!!!

17.04 2016 в 11:41

Тоо аз го нечетем, зобщо.