ГЕРБ се похвалиха с изпълнени обещания, БСП им честити 1 април

ОFFNews 01 април 2016 в 10:57 2757 2

Снимка БГНЕС, Архив

Ирена Соколова

ГЕРБ прочетоха декларация в Народното събрание, с която заявиха, че кабинетът "Борисов 2" е изпълнил голяма част от обещанията си.

Декларацията беше прочетена от депутата от ГЕРБ Ирена Соколова. След декларацията на ГЕРБ на трибуната излезе лидерът на БСП Михаил Миков, който честити 1 април и добави, че в прочетеното от Соколова единственото вярно е датата.

По думите Соколова повечето от обещаните реформи също били изпълнени, има и забележителен ръст на икономиката, а освен това и събираемостта на приходите се повишила. Тя отбеляза, че има и стабилност в сектор "Енергетика". Освен това според нея правителството и лично премиерът Бойко Борисов е показало воля при борбата с корупцията.

„За последните 2 години безработицата в страната е намаляла с 2% - от 12.2% при Орешарски до 10,2% при кабинета „Борисов” 2”, заяви още Соколова.

Тя добави, че за Великден 60% от пенсионерите ще получат по 40 лева бонус към пенсиите си "благодарение на повечето събрани пари". 

Соколова заяви още, че основен ангажимент на правителството са социалните мерки в интерес на гражданите.

Според нея и друг основен приоритет на правителството е на път да се изпълни - проучванията на дълбоко в Черно море. Тя обясни, че сондажът започва през април.

Тя отговори и на нападките на БСП, че не се ремонтират пътища във Видинско. "Общо в двата управленски мандата на БСП - с премиери Сергей Станишев и Пламен Орешарски, във Видинска област са ремонтирани общо 45 км пътища. Само по време на първото правителство на ГЕРБ са ремонтирани 57 км пътища, а до края на мандата на второто ще бъдат завършени още 47 км, обясни Соколова. 

По думите ѝ, когато е направено нещо добро, то не трябва да се отрича с лъжи. Тя все пак добави, че от ГЕРБ винаги са готови да отговорят на лъжите.

Соколова призна, че правителството има още много работа по заложените приоритети.

След това лидерът на социалистите Михаил Миков заяви: "Единственото вярно в декларацията, която беше изчетена преди малко е датата, на която се прави – 1 април. Честит 1 април, български граждани. Честит 1 април, на който се отчитат два мандата на правителството за сегашната политика и за така наречени реформи, които изкараха българските лекари по улиците на градовете", каза той.

Миков добави, че премиерът Бойко Борисов води страната към безпътица и обезлюдяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови