Орешарски: Няма да налагаме вето на санкциите срещу Русия

OFFNews Последна промяна на 25 март 2014 в 14:53 4868 7

България няма да наложи вето на европейските санкции срещу Русия.

Това заяви премиерът Пламен Орешарски след среща с българо-руската търговска палата.

Орешарски бе категоричен, че засега има само опасения за негативен ефект от кризата върху бизнеса у нас.

"Ветото не е инструмент в диалога между лидерите на ЕС. Работи се на консенсусен принцип и се дискутират различни въпроси, така че всички страни-членки в някаква степен да са удовлетворени от крайните решения", допълни премиерът. 

Орешарски обясни, че опитът от последните няколко съвета показва, че въпреки предварителни различия, крайните решения и заключенията се подкрепят от всички. На въпрос дали България ще допусне Сергей Наришкин, който е в забранителния списък, премиерът попита: „Щом е в забранителния списък, защо задавате въпроси?”.

„Европейският съвет работи на консенсусен принцип и се дискутират различни въпроси така, че всички страни членки в някаква степен да са удовлетворени от крайните решения. Опитът от последните няколко съвета показва, че въпреки предварителните различия, крайните решения и заключенията бяха подкрепени от всички", уточни премиерът.

Орешарски каза, че върху „Южен поток” се работи технически. "Такъв голям проект изисква много преговори, ако искаме накрая да сме доволни от параметрите", каза той.

Министър-председателят подчерта, че има притеснени сред българския бизнес заради перспективите най–малкото за туристическия сезон, а и за цялостното развитие на българо–руските търговски икономически контакти. Имало е и детайлни въпроси – за транспортните връзки, за визите – опасения, че ще се усложнят във връзка с пръстовите отпечатъци, които след известно време трябва и ние да въведем.

"За мен беше много полезна срещата, да чуя настроенията и на тази част от българския бизнес, която има по–активни контакти с руския бизнес", обобщи премиерът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2014 в 22:16

Абе на Путин му дреме на *ура, дали нашия премиер щял да налага вето или не. Россия вече взе инициативата, и ще разпъртушини прогнилата западна демокрация. Въпросът е след това какво ще решат за България?

Дано се окажат благосклонни и снизходителни, и се смилят ("братя славяни, обща азбука, православие" и т.н.). Ако не ни допуснат до Евразийския Съюз, спукана ни е работата.

25.03 2014 в 17:35

ДО AF

Ш`алоу, морски. Тука все още е Български форум. Аре хващай транс-сибирската и ми се махай от дърважавата. Идиот с идиот.

25.03 2014 в 17:12

Тоя едно говори, второ върши, а за трето му плащат кукловодите.

Няма такъв премиер. Не стига че разочарова народа, ама и корпорациите от чиито дебели, космати цици смуче.

25.03 2014 в 16:56

"Орешарски: Няма да налагаме вето на санкциите срещу Русия"

С една лека корекция заглавието би звучало по-добре така:
"Орешарски: Няма да налагаме вето на санкциите срещу Русия,МНОГО СЪМ МАЛЪК!"

25.03 2014 в 15:32

На откриването в Сочи отиде, защото сме били малки и от нас нищо не зависело. Сети се явно, че ако наложим вето така ще ни орежат от всякакви фондове, че няма да помиришат власт десетилетия.

25.03 2014 в 15:04

Няма да наложи вето, само защото не може. И добре, че самите руснаци са му го казали. Всеки път си мисля, че не може да имаме по-малоумен премиер. И всеки път поредното правителство ме опровергава.

25.03 2014 в 15:01

Брей, да се не надяваш. Само да не даде "син екран" сега от разнопосочни команди - от Москва едно, от Брюксел друго, ахахахахаххахахаха!