Октай: На среща тази седмица Пеевски е търсил сдобряване с Борисов и Цветанов

OFFNews 23 февруари 2014 в 11:55 4955 5

Осман Октай

"Имам определена информация за това, че тази седмица Делян Пеевски се е срещал в едни ресторанти в "Драгалевци" с много приближени около Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Това за мен значи, че той търси по-скоро сдобряване и заравяне на томахавката, отколкото да влезе в тази игра, за която апелира и очаква Местан - да свърши мръсната работа." Това заяви основателят на ДПС и бивш депутат от Движението Осман Октай в интервю за bTV.

Според Октай подобни срещи говорят за това, че последствията от скандала за срещите между Цветанов и Пеевски и обвиненията за нерегламентирано влияние и върху прокуратурата, "се опитват да потушат пожара, който може да се разрази и да има последствия за много хора, защото намесват много важни фактори".

На въпрос какви може да са последствията Октай отговори:

"От прехода знаем, че винаги млади хора, които са изпълнявали посредническа дейност във властовите коридори, са свършвали много трагично. Ще дам един много болезнен за мен пример със смъртта на господин Ахмед Емин, Бог да го прости, така че много герои като Иван Доктора (бел. ред. - Иван Тодоров - Доктора), като Самоковеца, като Илия Павловци, Емил Кюлевци - банката на властта, много други хора завършиха по софийските кръстовища много зле."

Ролята на Пеевски е именно такава - на един млад човек, който е употребен от всички, заяви Октай.

"Не случайно през последните месеци виждаме как Корпоративна търговска банка и Цветан Василев правят всичко възможно, за да кажат, че нямат нищо общо с медийната групировка и семейството на Пеевски. И много други хора се опитват да се дистанцират. Дори главният прокурор с една декларация се опита да се дистанцира от разразилия се скандал между Пеевски и Цветанов. Той каза "Нека не ме забъркват в техните спорове".

Това е лош сигнал за Пеевски. Много са изнервени играчите в това пространство. Винаги, когато такива играчи, дали в политическо или мафиотско пространство в света, биват осветени, за тях има два пътя - или ги скриват с пластични операции в различни латиноамерикански или африкански страни, или свършват трагично", каза Октай. 

Според него "адвокатската" роля, поета от Местан към Пеевски издава "изключително голяма зависимост на ДПС от хора като Делян Пеевски".

Осман Октай заяви още, че управляващите се притесняват от предстоящите избори и целта им е през месец май да има много ниска избирателна активност, за да могат "с активните си ядра да вземат колкото се може повече бройки". Ако излязат 1-2 милиона избиратели, те печелят, прогнозира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови