Николай Ненчев консолидира все повече гласове и води сред независимите кандидати

Цветанка Андреева Последна промяна на 21 май 2019 в 08:56 5407 2

В хода на кампанията подкрепата за независимия кандидат за евродепутат Николай Ненчев се консолидира около борческия му образ на демократ и евроатлантик, коментират от щаба му.

Издигнат като независима кандидатура за европейски депутат, Николай Ненчев остава един от най-ярко очертаващите се мажоритарни кандидати за изборите през май. Неговият политически образ притежава три основни черти, с които е категорично разпознаваем сред демократичната общност. Той е атлантик – и всичко свързано с проатлантическата политическа принадлежност на България се свързва с неговата политическа позиция.

Ненчев е стратегически позициониран като враг на евразийската идеология на Кремъл. Негови основни политически опоненти и в тази кампания са – БСП, Румен Радев и АТАКА. Тезите му в това противопоставяне в рамките на кампанията се свързаха с битката му срещу лобизма на Радев за Грипен и застъпничеството за геостратегическия избор на България в лицето на F16, допълват от щаба на кандидата.

"Ненчев редовно изобличава прокремълската политика на опонентите си. Наричан от кръга на Радев, от БСП и от национал-популистите „ястреб“ те самите го ситуираха като техен опонент", коментират поддръжниците му.

Ненчев се идентифицира и с друга битката на демократите в България – реформата на съдебната система и антикорупцията. От жертва на репресивният натиск, оказан му от прокуратурата, неговото дело за „Миговете“ влезе във фокуса на обществения интерес по линията на битка с модела „Цацаров-Пеевски“ и битката евроатлантическа България срещу Евразииският съюз от стратегията на Путин.

Тук Ненчев сформира образа на съвременния български патриот. Патриотът, който не воюва с джендъри и измислени страхове, облечен в народна носия. Ненчев е в кожата на родолюбеца от 21-ви век, който воюва за независимостта на страната си от попадането и ново имперско влияние, като той сам определя режимите на Путин и Ердоган, обобщават от екипа на кандидата. Според тях образът на Ненчев в тези избори носи потенциалът да вземе гласове от електорални групи, свързани ценностно, а не партийно, с виждането за демократичното развитие на България и бъдещето на Европа като силен общ съюз, а не раздробен на нации по плана на Кремъл. Ненчев ясно очертава тези обществени нагласи, свързани с антикомунизъм, с евроатлантизъм и десен европейзъм. Подобни нагласи притежават електоратите на всички партии – център-дясно. За тези групи най-разпознаваемият атлантик в България е Николай Ненчев. За демократичния електорат Николай Ненчев е изграждащ елемент на българската и европейска десница, коментират от щаба.

ЕВРОПЕЙСКИ ИЗБОРИ 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

2

безпартийна

21.05 2019 в 10:19

Ненчев може да има качествата, които щабът му отбелязва. Фактът е обаче, че отнема гласове от демократичната общност, които биха били в полза на Демократична България. А това го поставя в услуга точно на ГЕРБ и БСП.

4000

1

narisuvan

21.05 2019 в 09:52

Гсоподина ми изглежда като поредната калинка. Пълно личице, пълен търбух, мили очички, а явно и парички.
Единствения кандидат от независимите, който съществува в листата е Иванчева! Другите са за разсейване на гласовете, нищо повече!