Нено Димов: Ще има промени в концесията на ски зоната в Банско

"Трябва да се съобразим с главния прокурор"

OFFNews 19 юни 2018 в 18:46 2918 4

Снимка bTV

От самото начало е ясно на абсолютно всички, че трябва да бъдат направени промени в концесионния договор.

Това заяви в ефира на bTV екоминистърът Нено Димов по повод предложението на главния прокурор Сотир Цацаров да се промени концесионния договор с "Юлен" АД за ски зоната в Банско. 

Всичко много ясно трябва да бъде анализирано, за да бъдат изпълнени препоръките на главния прокурор, защото при всички положения това е институция, с която трябва да се съобразим, заяви той.

Димов посочи още, че новият Закон за концесиите и констатациите на прокуратурата дават по-добра яснота накъде да се върви - някакъв вид анекс съм настоящия концесионен договор.

Попитан дали министерството вече е започнало преговори с концесионера, екоминистърът отговори, че преди да бъдат стартирани такива, първо трябва да бъде много ясна задачата, каквато е поставена в момента от главния прокурор, а тя трябва да намери своите решения.

"Аз съм възложил още днес да се работи по този въпрос, за да може в максимално кратки срокове, както пише главният прокурор, да бъдат възложени алтернативите, които са възможни", заяви още Нено Димов.

Той отхвърли твърдението, че е имало нещо мистериозно в срещата му с посланици в централата на ЮНЕСКО в Париж. За срещата съобщи сайтът Биволъ в разследване, в което се твърди, че Нено Димов е лобирал срещу проекторешение на Комитета за световното наследство свързано с Националния парк "Пирин"

"Нищо мистериозно не виждам. Част от моята работа е да се срещам" каза екоминистърът. 

Нено Димов изрази още учудване защо се отделя толкова внимание на проблема с парк "Пирин", а не се обсъжда този, който имаме с пластмасата:

"Фундаментален световен проблем. Това са проблемите, в които си струва човек да се съсредоточи, защото това е въпрос за бъдещето не на един район, а на Вселената, земята, на която живеем".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

4

Jinx

21.06 2018 в 18:39

Да, ще има промени, но не такива, за каквито си мечтаят зелените.

12284

3

Kristiano789

20.06 2018 в 11:21

Е, айде да ги има тия промени деее. Докога само говорене. Да се промени договора и да се действа, щото другите държави строят лифтове и вървят нагоре, а ние тук си говорим и си прехвърляме топката.

10571

2

Hissarion

20.06 2018 в 10:31

Дали в срещи с ЮНЕСКО или с празни приказки по медиите, Немо Динов освобождава натрупаното напрежение в проекта на Цеко, за да може да залее с бетон планината с няколко мощни строителни изригвания.