Нейнски: ГЕРБ, Първанов и Кунева имат общи възгледи в енергетиката

OFFNews 17 март 2014 в 08:09 3536 2

Надежда Нейнски

Снимка БГНЕС

Меглена Кунева (председател на "Движение БГ" и част от Реформаторския блок), Георги Първанов (лидер на движение АБВ) и ГЕРБ имат общи възгледи в сферата на енергетиката, каза пред БНТ водачът на евролистата на "Синьо единство" Надежда Нейнски.

Повод за коментара на Нейнски бе изказване на Петър Москов по време на съботната Национална конференция на ДСБ. Бившият депутат заяви пред тъмносините делегати, че част от избирателите на АБВ и ГЕРБ биха се преориентирали, ако ДСБ успее да покаже, че е по-добртата алтернатива.

Нейнски заяви, че е останала учудена от думите на Петър Москов.

"Те виждат нещо общо с движение АБВ на Георги Първанов и за мен това бе искрена изненада. Дълго време си мислех какво общо може да има между Реформаторския блок и АБВ, а те казваха - ГЕРБ. Онова, което аз виждам, е че Меглена Кунева, Първанов и ГЕРБ имат много общи неща в сферата на енергетиката и по отношение на АЕЦ "Белене", каза Нейнски.

Тя е убедена, че темата за енергийната независимост на България ще е основна за предстоящия предизобрен дебат.

Нейнски заяви, че не се смущава от социологическите прогнози, които не предвещават реализация за "Синьо единство". Според Нейнски това е напълно нормално, защото партията се явява на избори за пръв път.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!