Quantcast

Темата "ГЕРБ" надвисна над партийното събрание на ДСБ

OFFNews Последна промяна на 15 март 2014 в 13:40 4374 6

ДСБ

Темата за възможната коалиция с ГЕРБ бе сред основните въпроси, обсъждани на 12-ото Национално събрание на ДСБ. Самото споменаване на ГЕРБ предизвикваше смут сред делегатите.

Пръв за партията на Борисов заговори в речта си лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той окачестви темата за коалицията като "натрапена". Тъмносиният лидер заяви, че този разговор се "подхваща от всички недоброжелателни коментатори, от всички недоброжелателни медии, а най-вече от ГЕРБ". Заедно с това Кънев заяви, че ГЕРБ са конкуренти на ДСБ и коалицията с тази партия не стои на дневен ред.

Също толкова враждебен бе тонът и на евродепутата и зам.-председател на ДСБ Светослав Малинов. По адрес на Бойко Борисов той заяви:

"Той има качества, с които човек може да се впечатли и има някои неща, от които всеки би могъл дори да се учи. Но същевременно с това той за мен въплъщава всички отблъскващи качества на политик. Това е моята органична реакция от самото начало и това, че той е десен по случайност, въобще не може да ме заблуди. Българската десница няма да има бъдеще, докато той минава за нашия най-силен десен политик."

Вторият заместник на Радан Кънев - Петър Москов обясни, че отношението към ГЕРБ трябва да бъде като към конкуренти.

"ГЕРБ и АБВ - това са хората, с които имаме общо и може да гласуват за нас. Поведението на блока е да покажем, че ние сме по-добрата алтернатива, това е умното поведение, това е начинът, по който трябва да действаме", заключи Москов.

Отношение по въпроса с ГЕРБ взеха и делегатите на партията по време на дискусията.

Според Снежана Малинова ДСБ трябва да поиска от ГЕРБ извинени за непровокираното враждебно отношение към Реформаторския блок и най-вече към ДСБ.

Пламен Цветков пък предложи кампанията на тъмносините спрямо ДСБ да почива върху две съображения: "ГЕРБ не вижда никакви затруднения да ползва услугите и да назначава на отговорни постове изпитани кадри на БСП. И второ, пируетите, които Бойко Борисов направи по проекта АЕЦ "Белене".

Различно мнение по темата изказа само Наско Мандаджиев. Той взе повод от речта на Радан Кънев и призова делегатите да се отърват от практиката "да харесват само себе си". По думите му отношенията с ГЕРБ не са толкова опасни, защото ДСБ има на какво да научи партията на Борисов. Думите на Мандаджиев обаче бяха посрещнати с освирквания.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.03 2014 в 15:21

Много скромни коментарчета, бе... Сава, дУшо, това, което СДС направи за да задуши всеки опит за рационално действие, това на ДСБ, това на Синя коалиция, това на Синьо единство, си е родилното петно на СДС. Колкото до ГЕРБ, все пак би трябвало да отбележите, противници са БСП и ДПС, ГЕРБ е конкурент за гласовете на реалните хора. Само идиот или враг би искал сега, преди избори, РБ да се гушне с ГЕРБ. В РБ самоубийци няма. А след едни парламентарни избори, естествено е, че ще се преговаря с ГЕРБ за управление, както Меркел преговаря с левицата. Аз, понеже никога не бих гласувала за ГЕРБ, много бих искала РБ да култивира въпросната група граждани и да ги измъкне от простотията на Боко и Цоко. Защото в ГЕРБ има и свестни хора...

15.03 2014 в 23:08

Започват да ме разочароват и ми е тъжно от това. Надявам се да има по-интелигентен анализ и поведение. Това, че ГЕРБ са конкуренти, не означава, че темата е смущаваща. Умният политик намира добрите решения в отношенията с конкурентите. Например Меркел.

15.03 2014 в 22:42

Това на Снежана Малинова не е ли нечовешка наглост. Типично болшевишка.

15.03 2014 в 19:37

Сава, разумните гласове не се чуват. Жалко за илюзиите!

15.03 2014 в 15:33

В нашата държава всичко е резултат на превъплащенията на ДС и КГБ.Странното в случая (и хубаво в същото време)е ,че тези ученички на бат Ваньо не лицемерят.биха могли да се "отъркват",край Боби и да се намъкнат,след което да го "резнат" по команда.Явно на тези ще им се плати на "отвлечени" гласове или са яко подведени от "интуицията ",че пръмова с парите на (знаете кой ) са достатъчна гаранция.да се родиш умрял е единственият им "забележителен" резултат.посткомунистически отрепки.

15.03 2014 в 15:10

Съзерцавайте си пъпа, активисти десебарски и ще останете там, където сте и сега - клоните към нулата. Направихте всичко възможно да разрушите СДС, в парламента не се колебахте да гласувате с БСП, съюзихте се с Пръмова, само и само да не е ГЕРБ. Затова не си правете илюзии за резултата на изборите. Като бивш седесар, когото много от вас познават лично, ви желая отрезвяване. Колкото се може по-скоро.