Светослав Малинов е фаворитът на ДСБ за евровота

OFFNews 15 март 2014 в 14:01 5600 2

Светослав Малинов

Снимка БГНЕС

Настоящият евродепутат Светослав Малинов е № 1 от кандидатите на ДСБ за предстоящите избори за Европейски избори.

Сред номинираните кандидати бяха Росица Рачева, Борис Станимиров, Петър Москов, Екатерина Михайлова, Марта Георгиева, Атанас Атанасов, Димитър Сяров, Иван Иванов и Иво Божков. Повечето от тях си направиха отвод.

В крайна сметка окончателният списък на ДСБ е Светослав Малинов, Росица Рачева, член на Националното ръководство на партията, проф. Ивана Енева, а на четвърто място е Иво Божков. Божков, който стана известен с живата си връзка по протестите, влезе в списъка на ДСБ заради настояване от страна на делегатите. Според първоначалния план тъмносините трябваше да излъчат само три кандидатури, които да съгласуват с останалите партии в Реформаторския блок.

По време на речите кандидатите, които си направиха отвод, призоваха всички гласоподаватели на ДСБ да се възползват от правото си за мажоритарен вот и да отбележат предпочитание за Светослав Малинов. Петър Москов призова всички делегати да не пропуснат да подкрепят Малинов. Идеята на тъмносините е дори лидерът на ДБГ Меглена Кунева да води листата на Реформаторите (както се очаква), листата да може да се пренареди.

Призивът за преференциална подкрепа на Светослав Малинов бяха и думите, с които бе закрито 12-ото Национално събрание на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!